“Abdulkadir’in geçmişte 4-4-2’ye yakın oyun taktiğine uygun olduğunu görüyoruz. Defansı yoran bir santrforla çok alan bulduğunu gözlemliyoruz. Kemal hocanın ve yönetimin bu transferi yaparken aklında kalan o Abdulkadir vardı. Bu takıma komple bir oyun planı lazım. Bu takım eğer Abdulkadir’le oynayacaksa Gökdeniz de oynamalı. Gökdeniz’i Abdulkadir ile yan yana oynatmak lazım”

Manisa TV’de her pazartesi akşamı saat 20.00’de ekranlara gelen Spor Olsun programında Manisaspor’un adeta röntgeni çekildi. Mustafa Tatlı, Ufuk Dündar ve Gökmen Aytaç üçlüsünün her hafta yoğun ilgiye sahne olan programında yine enteresan yorumlar vardı.

GAZLI İÇECEĞİN TAT VERMEDİĞİ KIVAMDA

Gökmen Aytaç, İBB ile Ankaraspor’un lobi itibarıyla bu ligden kopup gitmesini temenni ederek, “Bu takımların Play-Off’ta karşımıza çıkmasını istemem. Çünkü hem saha içi hem saha dışında güçleri var. Ayrıca bu kadar şehrine inanan takımların olduğu ligde Manisaspor 40 puanı alıyorsa herkes öpüp başına koysun. Ancak Manisaspor gazlı içeceğin tat vermediği kıvama geldi. Elbirliğiyle Manisaspor’un tadını kaçırdığımızı düşünüyorum” dedi.

GÖKDENİZ’İ MARS’A ÇIKARMIŞLAR

Spor medyasında Gökdeniz’e atılan olumlu manşetlere ve yorumlara dikkat çeken Aytaç, “Gökdeniz’i bu hafta Mars’a çıkarmışlar. Onu ve İsmail Köse’yi gördükçe Simonek’i hatırlıyorum. Golcülük tecrübe ister. Geçen haftaki Abdulkadir ile bu haftaki Gökdeniz arasında fark yok. Abdulkadir’i skora katkısıyla değerlendireceksin. O skoru değiştirdikçe maç kazanma şansın artar” diye konuştu.

MANİSASPOR’UN AYARI BOZUK

Mustafa Tatlı ise Manisaspor’un ayarında problem olduğunu, Kemal Özdeş’in kadro tercihleriyle takımda direksiyon hakimiyetini kaybettiğini kaydetti. Asıl sıkıntının sol tarafta olduğuna dikkat çeken Tatlı,  “Sıkıntı Bülent-Perovic eşleşmesinde. Belli bölümlerde bu kopuyor. Karşıyaka’nın son iki golü, bu takımın gerçek problemini ortaya çıkaran fotoğraftır. Adam takibi yok” dedi. Takım savunması anlamında Gökdeniz’i Abdulkadir’in çok önünde gördüğünün altını çizen Tatlı,  “Gökdeniz’in golcülüğünü tartışabiliriz. Abdulkadir’le karşılaştıramayız. Ama takım savunması anlamında Gökdeniz, Abdulkadir’in çok önünde” diye konuştu. Tatlı ayrıca formsuz Murat Gürbüzerol’un yedek kulübesinde olmasının Manisaspor’a fayda sağlayacağına inandığını ifade ederken, yedek kulübesinin kadro revizyonunda güçlendirilmesi gerektiğini, bu oyuncunun oyunun ilerleyen bölümlerinde oyuna alınmasının hem kendi performansına hem de takımın performansını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

KSK 13 MAÇIN 2’SİNİ MANİSASPOR’A KARŞI ÇEVİRMİŞ

Ufuk Dündar ise Karşıyaka’nın ligde 13 maç geriye düştüğünü ve sadece 2’sini çevirebildiğini kaydederek, “Bunu da Manisaspor’a karşı yapmış. İki farklı teknik adamla bu işi becermişler. Manisaspor’un ligin ilk yarısındaki en önemli özelliği fizik kondisyon özelliği. Bu takım, bu fizik kalitesini devam ettirmek zorunda. Manisaspor’un artısı bir takım olabilme olgusu ve rakibi iyi analiz etmesi ve maçı isteyen bir ruh haliydi. Bekir’den çok kolay vazgeçildi. Bekir’in bu takım üzerindeki etkisini herkes hafife aldı. Yapılan transferler oyun planını değiştirmesini gerektiriyordu” dedi.

ABDULKADİR 4-4-2’YE ÇOK UYGUN

Abdulkadir’in geçmişte 4-4-2’ye yakın oyun taktiğine uygun olduğunu anlatan Ufuk Dündar, “Geçmişte attığı gollerde çok alan bulduğunu gözlemliyoruz. Kemal hocanın ve yönetimin aklında kalan o Abdulkadir. Bu hafta takımda ayakta duran iki adam vardı biri Barbaros biri de Gökdeniz. Gökdeniz’in 68 dakikalık performansından memnunum. Gökdeniz’in öndeki çabasına arka taraf tepki vermiyor. Manisaspor 60-70 metrede maç oynuyor. Bu takıma komple bir oyun planı lazım. Bu takım eğer Abdulkadir’le oynayacaksa Gökdeniz ile oynamalı. Gökdeniz’i Abdulkadir ile yan yana oynatmak lazım. Oyuncu formsuzsa kulübeye oturtacaksın. Hikmet’e de iyilik yapmıyor bu düşünce. Aynı şey Murat ve Mikic için de geçerli. Hikmet’te kafa dağınıklığı var. Birazcık kendini veremiyor gibi” diye konuştu.

GÖKDENİZ KENDİNİ ÖLDÜRDÜ

Genç Gökdeniz’in oyunda kaldığı sürede çok koştuğunu ve rakip defansı yıprattığını kaydeden Dündar, “Gökdeniz iki Cenk’i öyle bir yordu ki ilk golde yaptığı koşu, senelerdir bu takımda oynayan bir oyuncu koşusuydu. Cenk’i aldı götürdü bir yere. Golün yüzde 51’i Gökdeniz’in. Gökdeniz kreatif olarak da değişik bir santrfor. O yanını daha göremedik. Stoperlere basmasından dolayı çocuğun alıp dönüp bir şeyler yapmasına fırsat vermedi ve kendini öldürdü. Bir ara patlayacak zannettim. A2 Takımı’nda bu kadar koştuğunu görmedim. Bu Gökdeniz’i kurtarıcı rolüne kim getirdi? Bu oyuncunun altyapısını hazırlamak lazımdı” dedi. Dündar, İsmail Köse’nin süre almamasını da eleştirerek, hazır kıta gelen bir oyuncunun üç hafta oynamamasının yanlış olduğunu ileri sürdü.

YÖNETİMİN TAVRI DEĞİŞTİ

Dündar, yönetimin transfere eli ısınık olmamasına rağmen 10 transfer yaptığının altını çizerek, “Bu bir değişimdir, transferlerle sorun yaşadık. Yönetimin değişim yaşamadığını söyleyemeyiz, geçen yıl Manisasporlu eski futbolcularla bir yemek oldu, şimdi iki kutup gibi ayrı oldu. Basın olarak bizlere ne düşünüyorsunuz? denmişti. Öyle bir yere geldik ki, 10 tane transfer yapıyorlar, Manisa ile olan ilişkileri geçen yıl ki gibi değil” diye konuştu.

MARAŞ MAÇI YORUMLARI

Hafta sonunda oynanacak Maraş maçına ilişkin ise Dündar, Manisaspor’un bu maçı eksiklere rağmen çatır çatır kazanması gerektiğini söyledi. Gökmen Aytaç da “90’da atıp yensek kabulüm” dedi. Tatlı da golün erken gelmesi gerektiğini söyledi.

AKHİSAR 40-42’Yİ GÖRMELİ

Gökmen Aytaç, Akhisar Belediyespor bölümünde takımın son iki maçlık düşüşünü değerlendirdi. Akhisar’ın Avrupa’dan önce ligde kalması gerektiğine işaret eden Aytaç, “40-42 puanı görmeliler” dedi.

SARIGÜL’ÜN SEÇİM VAADİ…

Son olarak Manisa Belediyespor’un ele alındığı programda Dündar, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün vaadine dikkat çekerek, “Kendisi, ‘başkan seçilirsem İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u kapatıyorum’ dedi. Ayrıca Ankaraspor-Ankaragücü birleşmesi, bu futbol kamuoyuyla dalga geçmektir. Bu Ankara için inanılmaz bir seçim propagandasıdır. Belediyesporlar siyasetin sporla dalga geçmesi demektir. Bu işin sonu böyle” dedi. Dündar’ın bu ifadeleri programda tartışmaları alevlendirdi.

Editör: TE Bilişim