Manisa TV ekranlarında yoğun ilgiyle izlenen Spor Olsun programı, yine ilginç konu ve yorumlarıyla sporseverleri ekran başına kilitledi. Programda 1. Lig’de 20. Haftanın genel değerlendirmesi, Manisaspor-Ankaraspor maçı, Akhisar Belediyespor’un genel performansı ve amatör futbolun öne çıkan konuları konuşuldu.

AYTAÇ UMUT’U HEM ÖVDÜ HEM YERDİ

Ağırlıklı olarak Manisaspor’un Ankaraspor karşısında aldığı mağlubiyetin detaylarının ele alındığı programda Gökmen Aytaç, Manisaspor’un kaybetme nedeninin kadro kalite ve tecrübe farkından kaynaklandığını belirterek, Süper Lig ayarında bir maç izlediklerini, ligin uzun maraton olduğunu, bu mağlubiyetin takımı hedefinden saptırmayacağını söyledi. Aytaç, Umut Sözen’in çok kaliteli bir oyuncu olduğunun altını çizerek, “Allah vergisi yeteneklerini kullanamıyor. Yedeğe koysan olmuyor. 11’e koysan o da olmuyor. Bu maçta onun varlığıyla Manisaspor sahada 11 kişi değil “10 buçuk” kaldı. Bu da yenilginin faktörlerinden biriydi” dedi.

DÜNDAR: “ABDULKADİR HAZIR DEĞİL”

Usta futbol yorumcusu Ufuk Dündar da son bölümde şans bulan Abdulkadir Özgen’i fizik olarak hazır görmediğini, bu transferin yönetim ve teknik heyet tarafından ezbere yapıldığını söyledi. Dündar, Abdulkadir’in yaşadığı ağır sakatlık sonrası izlenme ekibi tarafından izlenmediğini öne sürdü. Dündar, Causic’i çok beğendiğini ve orta sahada hücuma büyük katkı sağlayabilecek kalitede bir oyuncu olduğunu belirtti. Gökdeniz’in bu takımda Simonek kadar süre almadığını eleştiren Dündar, “Simonek’in bu takıma katkısı ortada. Gökdeniz çok özel bir oyuncu. Simonek 953 dakika süre aldıysa Gökdeniz 53 olmamalıydı” dedi.

TATLI: “GÖKAY JET HIZIYLA NEDEN 18’DE?”

Mustafa Tatlı da Fenerbahçe’den kadroya dahil edilen Gökay Iravul’u ilk 18 kişilik kadroda gördüğüne inanamadığını ifade etti. Gökay’ın Ankaraspor maçından iki gün önce transferinin kesinleşmesiyle derhal kadroya alınmasını eleştiren Tatlı, “Genç Oğuzhan Kayar’ın yerine Gökay Iravul’un kadroya alınması çok saçma. Olan Manisaspor’un gençlerine oluyor. Gökay Manisaspor’un kurtarıcısı mı?” diye sordu.

GEKAS GOLLERİ KONYA’DA ATSIN DA GÖRELİM

Öte yandan programda Akhisar Belediyespor’un ilk yarı performansı değerlendirildi. Gökmen Aytaç, Akhisar’ın örnek bir kulüp olduğunu ifade ederek, geçen sezon takıma büyük katkı sağlayan Gekas’ın Konya’da beklenileni verememesinin Akhisar’ın iyi bir takım olduğundan kaynaklandığını söyledi. Ufuk Dündar da Akhisar’ın yaş ortalaması 27 olan tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu, bu yüzden ileri ki yıllarda satacak oyuncusu olmadığına dikkat çekti. Aytaç ve Dündar, Hamza Hamzaoğlu’nun Milli Takım’a gitmesi konusunda ise fikir ayrılığı yaşadı. Hamzaoğlu’nun Milli Takım’ın uzun vadede planında yer aldığını belirten Aytaç, federasyonu suçlarken, Dündar da Hamza Hamzaoğlu’nun Milli Takım tercihinde doğrudan hatalı olduğunu söyledi. Programda son olarak Sanayispor-Donatımspor maçında yapılan Fair-Play hareketinin de mutlaka ödüllendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu. 

Editör: TE Bilişim