Meşin yuvarlakla henüz 4 yaşında Hollanda Ligi takımlarından AZ Alkmaar’ın alt yapısında tanışan Umut Kaya, “ Kendimi bildim bileli futbolun içindeyim. 4 yaşındayken doğum günümde annem bana sürpriz yaptı ve Hollanda’nın köklü kulüplerinden AZ Alkmaar’ın alt yapısına yazdırdı. 4 yaşından 12 yaşına kadar AZ Alkmaar takımının alt yapısında forma giydim. 12 yaşında Almanya’ya taşındık. Karlsruher SC futbol takımının 8 sene formasını giydim ve A takıma kadar yükseldim” ifadelerini kullandı.

“ Türkiye Maceram 2007 Yılında Başladı”
O dönemde yeniden Hollanda’ya dönmeye karar verdiğini ancak bir menajerin  aracılığı ile 2007 yılında Türkiye macerasının başladığını söyleyen Umut Kaya, “ 2007 yılında 2. Lig takımlarından Alanyaspor’a transfer oldum. Böylelikle Türkiye maceram başlamış oldu. Kocaeli Birlikspor formasını giyerken, Manisa Büyükşehir Belediyespor beni çok istemişti. Bende gelmeyi çok istedim ancak o dönemde şampiyonluğa oynadığımız için bu transfer gerçekleşmedi. Bu nedenle kulübüm beni bırakmadı. Hatta o sene Kürşat Aydın’la birlikte gelecektik Manisa Büyükşehir Belediyespor’a. 2017 yılında Manisa Büyükşehir Belediyespor’a transferim gerçekleşti. O dönemde Bodrumspor’da beni çok istemişti. İçimde Manisa Büyükşehir Belediyespor’da forma giyme isteği vardı. Bu nedenle Manisa Büyükşehir Belediyespor’a geldim” diye konuştu.

“ Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Çok Mutluyum”
Manisa Büyükşehir Belediyespor formasını giydiği için de çok mutlu olduğunu söyleyen Umut Kaya, “ Manisa Büyükşehir Belediyespor’da şu ana kadar güzel işlere imza attık. Tribünlerde artan destek zaten bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Manisa Büyükşehir Belediyespor’da çok mutluyum. Çok düzgün yönetilen bir kulüpte forma giyiyorum. Ben şu ana kadar birçok kulübün formasını giydim. Burası çok farklı bir yer” dedi.

“ 5 Puanlık Fark Önemli Değil”
Şu anda Lider Tuzlaspor’la aralarında olan 5 puanlık farka çok fazla takılmadıklarını dile getiren Umut Kaya, “ Bu bir hava işi. Biz geçen senede lige kötü başlamıştık ancak ondan sonra 9 maçlık bir seri yakaladık ve çıkışımızı sürdürerek sezon sonunda ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Ben Göztepe formasını giyerken de 10 puan geriden gelip şampiyon olmuştuk. Bir havaya bakar bu iş. Bizde galibiyet serisini yakalayabilecek potansiyel var" dedi.

“ Gol Atmayı Seviyorum, İnşallah Daha Çok Goller Atarım”
Attığı gollerden sonra büyük bir sevinç yaşadığını ve gol sevincinde yaptığı hareketin özel bir nedeni olmadığını söyleyerek sözlerine son noktayı koyan Umut Kaya, “Juventus’ta forma giyen Paulo Dybala benim çok sevdiğim ve beğendiğim bir futbolcu. Attığım gollerden sonra bu nedenle böyle sevinmeye karar verdim. Bunun dışında özel bir nedeni yok. Gol atmak benim için çok güzel bir duygu. İnşallah gollerimin devamı gelir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim