2009 yılında kurulan, Manisa 1. Amatör A Grubu’nda mücadele veren Manisa Yörükspor, yeni yönetimiyle şampiyonluklara göz dikti.
 
Manisa Yörük Spor Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadağ ve yönetim kurulu üyeleri, Looks Otel’de düzenlenen kahvaltılı programda projelerini açıkladı. Hedeflerinin kısa bir süre içerisinde kurumsal bir yapıya bürünmesi olduklarını açıklayan Başkan Karadağ, Yörük Spor’u kısa bir sürede iyi bir yerlere getireceklerini açıkladı. Düzenlenen kahvaltı programına iş, siyaset ve spor camiasının renkli isimleri katılım gösterdi.
KARADAĞ: “TÜM SPOR DALLARINDA SPORCULAR YETİŞTİRİP FAYDALI OLACAĞIZ”
Manisa Yörük Spor Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadağ yaptığı açıklamda şu ifadeleri kaydetti: “Biz Yörük Spor’umuzun 2009 yılından bu yana bir şekilde aile bireyleri olarak içerisindeydik. Yörük Spor, Türk futbolunun saf ve temiz kalmış nadir kulüplerinden birisi. Yörük Spor’a hizmet etmek için değerli büyüklerimizle bir araya geldik. Değerli büyüklerimizde bizleri yalnız bırakmadı. Profesyonel liglerde görevler alıp daha sonra bizlerin daveti üzerine bizleri kırmayarak amatör ligde oynayan bir takımda yönetici olmayı kabul gören kıymetli yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Amacımız yalnızca Manisa’da değil, Türkiye’de Yörük Spor’u iyi bir yerlere getirebilmek. Yeni projelerle farklı işler çıkarma peşindeyiz. Şehzadeler ilçemizde 20 bin kadar yörük nüfusu var. Amacımız oradaki vatandaşlarımızla birlikte spor adına birşeyler yapmak ve Yörük Spor’u hep birlikte el ele güzel bir yerlere getirmek. Futbolda her zaman alt yapıya önem verilmesi gereken bir yer. Biz Yörük Spor’u önce iyi bir yerlere getireceğiz, daha sonra da alt yapısını kuracağız. Ondan sonraki süreçte ise sadece futbolda değil, teakwondoda, hentbolda, basketbolda, judoda tüm spor dallarında sporcular yetiştirip, gençlerimize faydalı olacağız. Kısa bir süre içerisinde kurumsal bir yapıya bürüneceğiz.” ifadelerini kullandı.
“30 MİLYON TARAFTAR”
5 yıl sonra Yörük Spor’un tüm Türkiye’nin konuşacağı bir takım haline geleceğini belirten Asbaşkan ve Basın sözcüsü Faik Kav, “Biz Manisaspor’da görev yaptığımız arkadaşlarımızla birlikte diyaloglarımızı koparmayarak, tekrar aynı ekiple bir proje yapma düşüncesindeydik. Bu proje düşüncesini aramızda değerlendirirken, Yörük Spor’la ilgili fikrimiz ortaya atıldı. Yörük Spor’un Türkiye çapında potansiyel olarak 30 milyon taraftarı olduğunu öğrendik. Bununla birlikte Yörük Spor’la alakalı birşeyler yapmak için, el ele verip gönül birlikteliği oluşturduk. Bu birliktelikten güzel şeyler oluşturmaya çalışacağız. Amacımız gençlere hizmet, spora hizmet ve tabi en önemlisi ulusal liglere çıkmak olacaktır. Bu süreyi de yaklaşık 5 yıl olarak planladık. 5 yıl sonra Yörük Spor tüm Türkiye’nin konuşacağı ve yakından takip edeceğiz kadrosuyla güzel işlere imza atacaktır. Bu yolda hepimiz farklı görevleri üstlendik. Manisaspor’dan 5-6 yönetici olarak buraya geldik, kendileri de bizleri aralarına kabul etti. Enerjimizi, fikirlerimizi, görüş ve önerilerimizi birleştirerek güzel şeyler oluşturmaya çalışacağız. Yörük Spor 2009 yılında kurulmuş ve faaliyetlerine şuan da 1. Amatör kümede devam ediyor. Güzel bir kadrosu var. Güzel bir yapısı var. Daha evvelden belli bir tecrübesi var. Biz kulübün bu ligdeki başarı çizgisini yükseltmek ve daha iyi işlere imza atabilmemiz adına Levent Kepenekli hocamızla birlikte yürümeye karar verdik. Kendisi de sağolsun bizleri kırmadı. Anlaşmamızı imzaladık. Spor camiamız için hayırlısı olsun.” şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından takımın başına getirilen Teknik Direktör Levent Kepenekli’yle imza töreni gerçekleştirildi. Manisa Yörük Spor’un yönetim kurulu listesi; Ahmet Karadağ, Faik Kav, Emrah Kıvrak, Mehmet Sağlam, Mehmet Yılmaz, Mustafa Keskin, Ahmet Güner, Mehmet Arslan, Sinan Güner, Ahmet Hulisi Arslan, Mustafa Ali Kocagöbek, Ahmet Çifçi, Mehmet Üzer, Mehmet Ali Arslan, Murat Fural isimlerinden oluştu.

Editör: TE Bilişim