Turğay Duyar
MANİSA (İHA) -
Spil Dağı Milli Parkıyla özdeşleşen ve milli parkın sembolü haline gelen yılkı atları sık sık Manisa şehir merkezine sürüler halinde inerek vatandaşların ilgi odağı oluyor. Kent merkezinde bulunan Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğüne bağlı Manisa Şube Müdürlüğü yanındaki parka kadar gelen yılkı atları parkta beslenerek ve birbirleriyle oynayarak vakit geçirdi. Atları gören vatandaşlar ise cep telefonlarıyla o anları görüntülerken, kimi zamanda atlara yaklaşarak sevmeye çalıştı.
Son zamanlarda yılkı atlarını sık sık şehir merkezinde görmeye başladıklarını kaydeden Mehmet Ali Kışla isimli vatandaş, "Yılkı atları Manisa Milli Parklar Müdürlüğünün yanına kadar geldiler ve buralarda gezmeye başladılar. Atlar herhalde buraya gelerek Milli Parklara biz açız bizi unutmayın diyorlar" dedi.

Yaralı şahinin yardımına jandarma koştu Yaralı şahinin yardımına jandarma koştu

Bir diğer vatandaş ise yılkı atlarının Spil'de bulamadıklarını şehir merkezinde aradıklarını ve onların serbest olduğunu söyledi. Özellikle çocukların büyük ilgisini çeken atlar, birbirleriyle de oyunlar oynayarak vakit geçirdi.

Editör: Ali Gözen