Çalışmaları yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Soma oto terminalinin müteahhit firmadan teslim alınmasının ardından çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmaların da hemen başlayacağını ve oto terminalin Somalıların hizmetine sunulacağını belirtti.

 Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi’nin Soma Belediyesi’nden devralarak yürüttüğü Soma Oto Terminal ve çevre düzenlemesi projesinde incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu’na incelemeleri esnasında Soma Koordinatörü Oğuz Belgül de eşlik etti. Müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu, Manisa’da hayata geçirilen Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin örnek alınarak başlayan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Gençoğlu, müteahhit firmanın çok yakın bir zamanda projeyi Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceğini belirterek, “Yaklaşık 15 dönüm alan üzerinde projesi yapılan Soma oto terminalini teslim almamızın ardından, çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmalara da hemen başlayacağız. Soma oto terminalini Somalı vatandaşlarımızın bir an önce hizmetine sunmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Camideki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Soma oto terminali içerisinde yapımı devam eden camide de incelemelerde bulundu. Cami inşaatında sürdürülen çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgiler alan Gençoğlu, “Vatandaşların ibadetlerini daha nezih bir ortamda yerine getirmeleri için oto terminal projesine yakışır olarak bir de 150 kişilik cami inşa ediliyor” dedi. Caminin de yakın bir zamanda Somalı vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Gençoğlu, “Işıklandırmasıyla ve çevre düzenlemesiyle Somalı vatandaşlarımız ve Soma’ya gelen vatandaşlarımız ibadetlerini modern bir camide yerine getirebilecekler” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim