Erdem açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “29.12.2013 günü Uzman Çavuşluktan ayrılma Somalı bir kardeşimiz MHP Soma İlçe teşkilatımızı ziyaret ederek işçi alımı konusunda yaşanılan mağduriyeti dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde ki olaylı kura çekiminin iptalinin ardından ELİ’ nin yaptığı mülakatta Nuh Yorulmaz isimli bu kardeşimiz İŞKUR’ a internet üzerinden Kantarcı olarak Terörle Mücadeleden Başarı Belgesi alan aday statüsünde başvuruyu yapmış İŞKUR tarafından açıklanan Nihai Listede öncelikli başvuru olarak on birinci (11.) sıradan mülakata çağrılmıştır. 5 aralık 2013 tarihinde Soma ELİ Sosyal Tesisi 216 Evler Lokalinde mülakata gitmiş, sözlü mülakat beklerken yazılı sınava tabii tutulmuştur. Yazılı sınav sonucunda kazanamadığını internet üzerinden açıklanan listede öğrenmiştir. Akabinde ELİ’ ye vermiş olduğu dilekçede sınav sonucunun tarafına bildirilmesine istemiş ve on (10) gün sonunda kendisine yazılı güvenli elektronik imzalı 19.12.2013 tarihli 14372947- 622.01-15/20689 sayılı resmi yazı ile bildirmişlerdir.
TKİ Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü 'Müessesemizde sınavlar Genel Müdürlüğümüzün sınav talimatı gereği sınavların sadece yazılı yapılması durumunda puanlamalar İŞ-KUR tarafından müessesemize öncelikli listelerden gönderilen adayların yazılı sınavlarının tamamı puan olarak alınmak suretiyle değerlendirilmektedir. Buna göre müessesemizde yapılan sınavlarda 58,333 puan aldığınız ve sınavı 98. sırada tamamladığınız anlaşılmıştır' denilmektedir.
Oysa 5.12.2013 sınav tarihli ELİ Soma Kantarcı Sınavı başarı listesinde 98. sırada bahsedildiği gibi Nuh Yorulmaz ismi yoktur. Bu sıralamada Y. A. isimli şahsın ismi mevcuttur. Görüldüğü üzere ELİ Müessese Müdürlüğü yapılan mülakatların herhangi bir şaibesinin olmadığını beyan etmiş olsa dahi Nuh Yorulmaz isimli kardeşimize verilen evrakla olayın söylendiği gibi olmadığının hatta aksine tam bir muamma olduğu ortaya çıkmıştır.
Sayın Müessese Müdürü maalesef tarafsızlığını kaybetmiş, kendisine dikte edilen isimleri kayırmış, bile bile lades demiş çok büyük bir skandala imza atmıştır. Bu bir suçtur, gerekli işlemlerin yetkili merciler tarafından dikkate alınacağına ve derhal işleme koyulup sorumluların hakkında tüm yasal işlemlerle birlikte yapılan mülakat ve sınavların hükmünü yitirmesi üzerine iptal edilmesi gerekmektedir.
Bu yanlışların sorumlusu olarak başta Müessese Müdürü Hakkı Duran olmak üzere kimler varsa Soma halkı adına kendilerini derhal istifaya davet ediyoruz. MHP Soma İlçe Teşkilatı halkımızın sesi olmaya devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim