Soma Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, devam eden kamulaştırma davaları ve yatırımcılar için yer fiyatlarının tespit edileceği bir toplantı gerçekleştirdi. Soma OSB‘ye talebin çok olması sebebiyle fiyat konusunda da ön görüşmelerin yapıldığı istişare toplantısında, yatırımcıya cazip fiyatlar ile arsaların verilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber’in de yer aldığı toplantıya, Soma Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Kavruk, Soma Ticaret ve Sanayi Odası adına yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda OSB Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcısı Nadirhan Hızlı, OSB Müteşebbis Heyet Üyesi Kemal Çamzeybek, Soma OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yeşil, OSB Müteşebbis Heyeti Üyesi Mustafa Kurt, Soma OSB Avukatları Özgür Aydın, Mehmet Aydın, OSB ve belediye personeli katıldı. Kaymakamlıkta gerçekleştirilen toplantıda, kamulaştırmada gelinen son durum hakkında avukatlardan alınan bilgiler ışığında mahkemelerden kararların bir bir çıktığı ve son altı karar için kamulaştırma bedellerinin bu kararlara istinaden hak sahibi kişilerin bankalarda bulunan hesaplarına yatırıldığı dile getirildi. Bedellerin yatırılmasına müteakip tapu devirleri için Soma Tapu Müdürlüğü’ne müracaatların yapıldığı ve hızlı bir biçimde tapuların Soma OSB tüzel kişiliğine aktarıldığı ifade edildi.
Bilirkişi incelemelerinin yapıldığı şu günlerde davaların Eylül ayı itibari ile son bulacağı ve yıl sonuna kadar kredisi hazır olan alt yapı hizmetleri için çalışmalara başlanacağı belirtildi. Soma OSB‘ye talebin çok olması sebebiyle fiyat konusunda da ön görüşmelerin yapıldığı istişare toplantısında yatırımcıya cazip fiyatlar ile arsaların verilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
Kaynak: iha