Türkiye'nin birçok bölgesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışamayan ev kadınları, "Türkiye Grameen Mikrokredi Programı" çerçevesinde kredi alarak kendi işini yapma imkanına kavuşuyor. Soma Belediye Düğün Salonu'nda "Türkiye Grameen Mikrokredi Programı" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, Mikrofinans Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli ve Somalı kadınlar katıldı.

"68 İLDE 68 BİN KADIN İŞ SAHİBİ OLDU"

"Türkiye Grameen Mikrokredi Programı" kapsamında 2003 yılından bu yana 68 binden fazla kadını iş sahibi yaptıklarını belirten Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, "175 ülkede dar gelirli kadınların ekonomik yaşama katılmaları amacıyla yürütülen program, Türkiye'de 2003 yılından bu yana yürütülüyor. Türkiye'de Mikrokredi'nin 68 ilde yaklaşık 68 bin üyesi var. Bu krediyi biz tamamıyla kadınlara veriyoruz. 5 kadın bir araya gelip bize bir iş yapma fikri ile geliyor. Biz de iş yapmak istiyorum ama param yok diyen her kadının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Biz Soma'da en az 2 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

"SOMALI KADINLAR İŞ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR"

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise "Hepimizin amacı bir güzelliği yaratmak bir imkan bir fırsat oluşturmak. Zaman zaman bana ziyarete gelen Somalı kadınlar iş yapmak istediklerini söylüyorlar. Maalesef ilçemizde de özellikle kadınlarımız için iş alanları kısıtlı. Mikrokreri uygulaması birçok yerde başarıya ulaşmış bir proje. Bu uygulama birçok ilçede yok daha ziyade il merkezlerinde var. İşin daha başındayız. Somalı hanımlar daha burayı tam olarak öğrenemedi. Bunun güzel bir imkan olduğunu kadınların yararına bir proje olduğuna inanıyoruz." dedi

Editör: TE Bilişim