EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE ACELE ETTİLER
CHP’li Özel, 24 Haziran seçimlerine yönelik çalışmaları çerçevesinde dün Soma’daydı. İlçe Başkanı Levent Elbinsoy ile milletvekili adayları Abdullah Saka ve Lale Erdoğan Tunçer’in eşlik ettiği Özel, Soma’da vatandaşlarla buluştu, esnafı ziyaret etti. Özel, Soma İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Bir baskın seçimle karşı karşıyayız. Birilerinin hesabı bir partiyi dışarıda bırakmak, diğer partileri hazırlıksız yakalamak, partilerin seçim vaatleri olgunlaşmadan bir kaçak güreşle 5 yıl daha yetki almaktı. Bunun sebebi yaklaşmakta olan ekonomik krizdi. Son günlerde dolardaki, eurodaki, akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ve dizginlenemeyen faiz ve enflasyon artışı hükümetin seçim için neden bu kadar acele ettiğini gösteriyor” dedi.
MİLLET İTTİFAKI 6 VEKİL ALACAK
CHP’nin normal şartlarda tüzüğünde yazan yöntem olan ön seçimi uygulayacağını, ancak baskın seçim nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini belirten CHP’li Özel, “Yapılan bütün anketler Millet İttifakı’nın 6 milletvekili alacağını göstermekte. CHP’nin artık Manisa’da 5 milletvekilini değil 6’yı konuşuyor olması lazım. CHP’nin listelerindeki coğrafi dağılım avantajını sandıklara yöneltmek durumundayız” ifadesini kullandı.
CUMHURİYETİN KAZANIMLARI KORUNACAK
Özel, “Yapılacak olan seçim CHP açısından tarihi önemde bir seçimdir. İlk cumhurbaşkanı CHP’lidir. 13. Cumhurbaşkanı da CHP’nin aday gösterdiği Muharrem İnce olursa, cumhuriyetin kazanımları korunacak, meclis korunacak, tarafsız cumhurbaşkanlığı ilkesi korunacaktır. Geçmişte birbirlerini küfür yağmuruna tutan, en ağır hakaretleri eden Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP bir araya geldi. Onların ortak adayı, kazanırsa, sarayda birisi oturacak, meclisin önemi kalmayacak, korkunç bir dönem başlayacak, ülke felakete sürüklenecektir. Bugün CHP olarak seçimi referandumun rövanşı olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Özel, şunları kaydetti:
8 TEMMUZ’A KADAR SEFERBERLİK VAR
“Bugün yüzde 50’ye 50’lik bir denge vardır. İlk turda kimsenin seçilemeyeceği aşikardır. 2. tur 8 Temmuz’dadır. 24 Haziran’da partimizle birlikte yola çıkmış partilerin meclis çoğunluğunu elde etmesini sağlayacak ve Erdoğan’a 24’ünde dur diyeceğiz. Bir tehlike var, 24 Haziran’daki otel rezervasyonları yüzde 90 üzerinde iptal edildi. Milletimiz 24 Haziran’da ülkenin kaderine el koymaya geliyor ancak 8 Temmuz’da rezervasyon iptalleri henüz yüzde 20’lerde. İkinci turda insanlar tatilde olursa, köyde olursa, bağda olursa elimize geçmiş bu büyük imkanı kaybederiz. Herkesi 8’inde bir kez daha sandığa gidilmesi konusunda uyarın. 8 Temmuz’da bir tek mühür basılacak. Ya tek adama, ya milletin adamına, ya saray ittifakına ya millet ittifakına. O yüzden 8 Temmuz tarihine kadar bu ülkede seferberlik vardır. Ümit ederiz ki İnce bu işi 24’ünde bitirsin, 15 gün boyunca bayram yapalım. 24 Haziran’da diktatörlüğe dur diyeceğiz, 8 Temmuz’da da milletin adamına yürü deriz.”
PROVOKASYONLARA DİKKAT EDİN
Özel, ülkenin gündeminin CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce tarafından belirlendiğini vurgulayarak, “Özgüveninizi yüksek tutun, yolda yürürken başka partilerin militanları, zamanınızı çalmak isteyecektir, provokasyonlara dikkat edin. İkna edebileceğiniz seçmene yönelin” ifadesini kullandı.
ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZİ YAKIYOR
Soma’nın emeğin başkenti olduğunu belirten Özel, “Şehitlerimizin acısı yüreğimizi yakıyor, yolda yürüdüler hak aradılar diye 3 binin üzerinde evladımız sokaklarda işsiz geziyor, açlığa mahkum ediliyor. Buna karşın Soma’da büyük bir diriliş, AK Parti’nin politikalarına karşı büyük bir isyan var” diye konuştu. “CHP geldiğinde, Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda ne olacak” ifadesini kullanan Özel, şunları kaydetti:
TAMAMI SENDİKALI KAMU İŞÇİSİ OLACAK
“Deniz Baykal, Enerji Bakanı olduğunda ne olduysa o olacak. Anayasaya göre bu madenlerin hepsi devletin madenleri ama AK Parti bir oyun buldu, rödovans diyor, hizmet alım sözleşmesi diyor, devletin milletin madenlerini bir takım çıkar çevrelerine peşkeş çekiyor. CHP iktidarında bu madenlerin tamamı devlet tarafından işletilecek. CHP iktidarında madenlerde çalışan kimse işsiz kalmayacak, şu anda çalışanların tamamı sendikalı kamu işçisi olacak. Madenlerden çıkarılmış 2 bin 800 arkadaşımız, Uyar Madencilik’in mağdur ettiği 900’e yakın arkadaşımız ve onların dışında işsiz bırakılmış ne kadar arkadaşımız varsa, sendikalı kamu işçisi olarak işe başlatacağız. Uyar Madencilik, Soma A.Ş. ve başka şirketlerin mağdur ettiği bütün işçilerimizin her türlü alacağı, yaralanma ve kazaya uğramadan dolayı hak ettikleri bütün tazminatlar devlet tarafından ödenecek.
KİMSE MADENCİYİ DÜŞÜNMÜYOR
O paraları ödemeyen Soma A.Ş’nin de Uyar’ın da gırtlağına çökülecek, o para onlardan devlet alacağı olarak tahsil edilecek. Madenlere önce Zonguldak’tan, Ankara’dan, Soma’dan uzmanlar inecek. Madenler güvenliyse o madende çalışma hemen başlayacak. Güvenli değilse, güvenli hale gelmesi için projeler çizilecek, o sırada madenciler evinde dahi otursa iki asgari ücreti almaya devam edecekler. Sadece madencinin değil, taşımacılık yapanın, esnafın, işletmelerin bu şirketlerden faturasıyla belgelendirebildikleri ve alamadıkları ne kadar alacak varsa bu alacakların tamamı ödenecek. Bu maden sahiplerinin İstanbul’da gökdeleni var. Gökdelenin yarısını satsan borçlar kapanacak ama sarı sendika sahte anlaşma yapıyor ve gökdelen hala kendilerinde duruyor. Kimse madenciyi düşünmüyor, zengin adamları düşünüyor. Yeraltında çalışan madenciye 4400 TL maaş vereceğiz. 13 Mayıs 2014 faciasından sonra verilip de gevşetilen bütün haklar tam olarak uygulanacak, o gün söz verilip tutulmayan ne söz varsa o sözü tutmak da Özgür Özel ve Muharrem İnce’nin boynunun borcu olsun.”

Editör: TE Bilişim