İşçilerimizin mağduriyetini giderme adına Manisa Milletvekilimiz Hasan Ören aracılığı ile TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri) nezdinde temaslarımızı sürdürmekteyiz.” dedi. Bayramoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Darkale köyünde yer altı işletmeciliği yapan Uyar Madencilik adlı şirketin faaliyeti durdurulmuştur. Artık bu madende üretim yapılmayacağından, madende çalışan işçi kardeşlerimiz, kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde işsiz kalmışlardır.
Sorun sadece bununla da sınırlı değildir. İşçilerimiz, tazminatlarını alma konusunda da mağdur edilmektedir. İhbar ve kıdem tazminatlarının türlü gerekçelerle ödenmemeye ya da zamana yayılmaya çalışılmak istenmesi ne vicdanların ne de hukukun kabul edemeyeceği bir durumdur.
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, durumu yakından takip etmekte ve Meclis Enerji Komisyonu üyesi, Manisa milletvekilimiz Hasan Ören aracılığı ile TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri) nezdinde temaslarımızı sürdürmekteyiz. Sayın milletvekilimiz, TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş ile dün itibarıyla bu konuyla ilgili bir görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmede mevcut sorunların giderilmesini işçilerimiz adına acilen beklediğimiz, yeni ve daha güvenli bir iş ortamında çalışmak isteyen işçi kardeşlerimize özellikle diğer madenlerde istihdam sağlanması konusunda öncülük edilmesinin şart olduğu şeklindeki düşüncelerimiz, sayın Hasan Ören tarafından TKİ Genel Müdürüne iletilmiştir. Sayın TKİ Genel Müdüründen ise Tazminatların ödenmesi konusunda da, ilgili firmanın devlete ve işçilere ödemesi gereken miktarlar konusunda, ayrıntılı bir incelemenin yapıldığı bilgisi alınmış; incelemenin tamamlanmasının ardından da bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesini sağlayacaklarının sözü alınmıştır.
Tüm bu sürecin takibini sonuna kadar yapacağımıza ve işçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanıncaya kadar onların yanında olacağımıza söz veriyoruz. Soma’daki Uyar madencilikte yaşanan tüm sorunlarda, en başından beri, başta sayın milletvekilimiz Hasan Ören olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı olarak işçilerimizin yanında olmaya çalıştık. Ve bundan sonra da sorunların çözümüne katkı sunmak amacıyla her zaman işçi kardeşlerimizin yanındayız. Onlara siyaseten ve hukuken destek vermeyi bir görev biliyoruz.
İnsanca ve hakça bir düzene ulaşıncaya ve taşeron sistemi denen modern köleliği kaldırıncaya kadar mücadeleye devam etme kararlılığında olduğumuzu partim ve şahsım adına bir kez daha tekrarlamak isterim.”

Editör: TE Bilişim