Ferdi Uzun'un kaleminden...

 

Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 298 kişinin ardından içeride kurtarılamayan 18 kişiden halen bir haber alınamıyor. Madenin önüne toplanan onlarca insan kimi babasından, kimi eşinden, kimi de kardeşinden gelecek bir haberi bekliyor. 27 yaşındaki Muhammet Kilit de madenin önünde umutsuzca bekleyip, içeride 18 kişinden biri olan babasından umutlu bir haber bekliyor. Muhammet’in hikayesi diğerlerinden biraz farklı. Çünkü o babasıyla iş arkadaşıydı, aynı madende çalışıyorlardı. Gözü yaşlı bir şekilde konuşan Muhammet, “Eğer ben bu hafta izinli olmasaydım ben de şuan babamla içeride olacaktım” diyor.

ÖLÜM BU KADAR KOLAY MI”

Madende yaşanan sıkıntıları da anlatan Kilit, “Bize çok yükleniyorlar. Biz de bir insanız. İşçiyi fazla sıkmasınlar. İşçiler köle değildir. Bizler maden işçisiyiz diye en ağır işleri yapıyoruz fakat aynı değeri görmüyoruz. Ölüm bu kadar kolay mı? Bizler maden işçisiyiz diye sanki ölüme bile bile gidiyoruz diye anlatılıyor. Napalım hayat şartları bizi buraya sürüklüyor. Ben babama yük olmamak için okudum” diye sitem ediyor.

MAALESEF YİNE MADENDE ÇALIŞACAĞIM”

“Bu faciadan sonra tekrar maden de çalışacak mısın?” sorusuna Muhammet Kilit, umutsuzca, “Bundan sonra yine madende çalışacağım. Kiramız zaten 400-500 lira, gidip 800 liraya nasıl çalışacağız. Şuan da burada bin 500 lira alıyorum. Ben de istiyorum masa başı işlerde klima altında çalışmayı ama olmuyor işte” diye cevap veriyor.

 

Editör: TE Bilişim