30 Mart seçimleri öncesinde Belediye Başkan adayları birbirleriyle proje yarışı içerisine girmiş ve en iyi, en güzel hizmeti biz yaparız diyerek seçmenden oy istemişlerdi.  Seçmen de kararını vererek mevcut başkanları seçmişti. Seçimlerin üzerinden tamı

30 Mart seçimleri öncesinde Belediye Başkan adayları birbirleriyle proje yarışı içerisine girmiş ve en iyi, en güzel hizmeti biz yaparız diyerek seçmenden oy istemişlerdi. 
Seçmen de kararını vererek mevcut başkanları seçmişti. Seçimlerin üzerinden tamı tamına 585 gün geçti. 
Başkanları seçen bu millet seçimlerden sonra projelerin bir bir hayata geçmesini beklerken ne acıdır ki bugüne kadar geçen süreçte hizmetlere değil kavgaya, tartışmalara, istifalara şahit oldu. Manisa’nın sorunları çok büyük. Bu sorunlar kavga ile değil birliktelik yapmak suretiyle ancak çözülür. En büyük sorunların başında imar sorunu yer almaktadır. Bu soruna çözüm bulunmadığı sürece, var olan konut sıkıntısı yüzünden, hem konut fiyatlarının hem de konut kiralarının yükselişine asla dur denilemez. Konut sorunu çözülmezse eğer, Manisa Büyükşehir olmaktan çıkar gece kondu şehri olmaya devam eder. 
Diğer bir sorun ise katı atık sorunudur. 
Böyle giderse Manisa Spil dağı ile değil çöp dağı olarak anılmaya başlayacak. Otopark sorununa hiç değinmek istiyorum, zira bu otopark sorunu kangren haline gelmiş durumda. 
Bir yere mi gideceksin? gitmezden önce aracımı nereye park edebilirim diye düşünüyorsunuz! 
Gideceğiniz yere vardığınızda aracınızı park edecek yer bulmak için adeta Kabe’yi tavaf eder gibi en az 7 kez tur atıyorsunuz. 
Peki sonuç? yine sıfır. 
Diğer bir sorun da, niteliksiz göç alan Manisa, nitelikli göç veren Manisa haline geldi. Göç almasına bir şey diyemeyiz. 
Kardeşim senin ne işin var Manisa’da? hadi geldiğin yere git, yada bir başka şehre git deme gibi bir lüksümüz elbette yok. 
Ancak Manisa nitelikli göç veriyor. Buna dur demek için neler yapmalıyız? Bunun üzerine kafa yormalıyız. Eskiden Avrupa’ya beden gücü göç ederken daha sonra beyin gücü göç etmeye başlamıştı. 
Bunu gören hükümet beyin gücünü hem geri getirmek hem de bir daha göç ettirmemek için girişimlerde bulunuyor. Aynı şekilde bizlerde ne yapıp yapmalı ve nitelikli göçü önlemenin yollarını aramalıyız. Yukarıda dile getirdiğim sorunlardan başka saymakla bitiremeyeceğimiz o kadar çok sorun var ki. Başkanlar unutmasınlar ki bu millet onlara birbirleriyle kavga etsinler, tartışma yapsınlar diye oy vermedi!!!
Tam aksine hizmet etsinler diye oy verdi ve iş başına getirdi. 
Hiç kimse bana "Ya Çetin sende neden böyle diyorsun, yaptıkları hizmetleri görmüyor musun?" demesin. Burada şu belediye şunu yaptı bu belediye bunu yaptı, şu belediye şunu yapmadı, bu belediye bunu yapmadı diyecek değilim. 
Yapılanları ve yapılmayanları benim gibi herkes biliyor ve görüyorum. Ben diyorum ki ortada elle tutulur gözle görülür çok büyük sorunlar var ancak bu sorunlara çözüm yok dolayısıyla da hizmet yok hizmet. 2019’a kadar seçim olmadığına göre artık birlik ve beraberlik zamanı hizmet zamanı deyip belediye başkanları el ele vermeli vaat ettikleri projelerin hayata geçmesi için kolları sıvamalı. 
Selam ve dua ile…