Katılımın yoğun olduğu Selendi Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen bayramlaşma törenine Selendi İlçe Kaymakamı Yasin Ortakcı, Selendi İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, daire müdürleri, AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer ve yönetimi, MHP Selendi İlçe Başkanı Hasan Akgün ve yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclis üyeleri askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Kaymakam Yasin Ortakcı, hem inancımızın hem de birlik ve beraberliğimizin gereği olarak bayramların önemine değindi. "Ramazan Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz" diyen Ortakcı, "Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir. Bayramlar, her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı, eşin, dostun, akrabanın, hastaların, büyüklerin ziyaret edildiği, yetimlerin ve buruk gönüllerin tamir edildiği, fakir fukaranın aranıp gözetildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği, sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, müstesna günleri ifade eder. Bayramlarda, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Gelecek açısından bu bayramların bütün İslam alemi açısından, Mazlumların akan göz yaşlarının dinmesi açısından bir vesile olmasını diliyor ve bayramınızı cani gönülden kutluyorum’’ diye konuştu.

Belediye Başkanı Nurullah Savaş ise şöyle konuştu: "Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan, toplumumuzu kaynaştıran, hoşgörü ve kardeşliğimizi artıran bayramlar, aynı zamanda toplumumuzun coşku günleridir. Bu güzel günleri fırsat bilerek yaşamımızda sevginin, saygının, kardeşliğin, hoşgörünün, eşitliğin ve adaletin etkin kılınması, etik değerlerin tüm toplumu kuşatması adına hep birlikte çaba göstermeliyiz. Bu anlamlı bayramın Selendi halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşehrilerimin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum."

Konuşmaların ardından protokol ve halk topluca Selendi İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçerek bayram gününde ailelerinden ayrı bayram yaşayan askerlerin bayramını kutladı. Program, emniyet amirliğindeki polislerin bayramının kutlanmasıyla sona erdi. 

Editör: TE Bilişim