Saadet Partisi ile Gelecek Partisi'nin TBMM'de grup kurma konusunda anlaşmasının ardından Saadet Partisi Grup Başkanı olan Özdağ, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuştu.

Özdağ, Meclis'in çalışması gerektiğini söyleyerek, özetle şu açıklamaları yaptı: 

- O partinin Genel Başkan Yardımcılığını yaptınız, AKP neden duymuyor sizce?

Manisa'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 738 bini aştı! Manisa'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 738 bini aştı!

Duymuyorlar, “nasılsa kararname bizde, karar bizde, kanun hükmünde kararname bizde, Meclis çoğunluğu bizde” diyorlar, AKP'nin umurunda değil. “Nasılsa seçim bitti, şimdi zamlar gelir ama seçime doğru ağızlarına biraz bal çalarız” diyorlar. Salı günü Recep Tayyip Erdoğan söyledi zaten; “Emeklilerin sıkıntılarını görüyoruz, işçilerimizin memurlarımızın şikayetlerini duyduk ama ocak ayını bekleyin” dedi. Niye ocak ayını beklesinler hemen yapmak yerine? Çünkü ocakta seçime 3 ay kalmış oluyor. Seçim sathı maili 3 ay, 90 gün biliyorsunuz, o şekilde yine diyecek ki “Ben size yüzde 25 değil de yüzde 40-50 zam yapıyorum” ve bu şekilde milletimizi kandırmaya çalışacak. Bizim dikkatli olmamız lazım, öncelikle de CHP'nin bir durulması lazım.

- AKP ile ittifak halinde olmasına rağmen Yeniden Refah da “Meclis çalışsın” diyor.

Tabii, onlar da böyle oy verdi, çünkü millete karşı mahcubiyet duyuyorlar.

- Meclis konuşmanızda asgari ücret, emekli maaşları, işçiler, herkes mağdur oldu, onlara Ocak ayına kadar çile çektirmeyelim dediniz ama kabul edilmedi ve 23 farkla reddedildi değil mi?

Evet, “Ocak ayını beklemeyin, yüzde 25'i yüzde 45 yapın, emeklilerin yüzde 25'ine seyyanen zam koyun” dedik ama kabul etmediler.

- Sizce muhalefet bu toplantıda görevini yaptı mı?

Yaptı, bütün muhalefet partilerinin milletvekillerine, genel başkanlarına, genel başkan yardımcılarına, grup başkanvekillerine çok teşekkür ediyorum ama bazı gelmeyen milletvekilleri oldu, keşke daha duyarlı olsaydı. Sayıları oldukça az ama bazı milletvekilleri daha duyarlı olmuş olsalardı daha iyi olurdu.

- Olağanüstü Genel Kurul'daki konuşmanızda, “Maaş zammı yapıyoruz dediler, içine Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) koydular” dediniz.

Sadece MTV'ye zam getirmediler, aynı zamanda iki defa toplayalım dediler, bir Ağustos'ta, bir de Kasım ayında iki defa daha alalım dediler ve “deprem için yapıyoruz” dediler, peki deprem ne zaman oldu? 6 Şubat'ta, niye o zaman çıkartmadınız? Hayır efendim, bu deprem için değil, seçim ekonomisini, harcadıkları paraları telafi etmek için. Har vurup harman savurdular, yeter ki seçimi kazanalım dediler ve şu anda inanın Merkez Bankası'nda para yok, çok kötü durumdayız ve yine vatandaşa çok ciddi yük biniyor. Futbol kulüplerinin vergi borçlarını sildiler, bir de bazı iş adamlarının vergi borçlarını sildiler; 10,5 milyar lira gibi, büyük para, katrilyonlarca lira. Bir de İstanbul Havalimanı'nın kirasını yıllarca ileriye ertelediler. Kalyon Şirketi'nin ödemesi gerekiyor, o da çok büyük bir para, bu parayı 15-20 yıl ileriye ertelediler. Milletimiz paraya muhtaç, devletin paraya ihtiyacı var.

Editör: Ali Gözen