AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Manisa 5. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, okullarda kuru üzüm dağıtılacağını müjdelemesi, Saruhanlı üzüm üreticilerini memnun etti. 
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Türk Patent Enstitüsü tarafından Kuru Üzümün Başkenti' unvanıyla tescillenen Saruhanlı’da 95 bin dekar alanda Sultaniye cinsi çekirdeksiz kuru üzüm üretildiğini belirtti.
Başbakan Davutoğlu’nun müjdeli haberini duyunca çok sevindiklerini ifade eden Yaralı, genel olarak ihracata giden bu ürünün bir kısmının iç piyasada öğrenciler tarafından tüketilecek olmasının hem üretici hem de öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.
İlçe ekonomisine olumlu yansımalarının olacağı bu projenin yıllar boyu devam etmesini arzu ettiklerini dile getiren Yaralı, çocukların gelişimini destekleyen ve iyi bir enerji kaynağı olan kuru üzümün içerdiği besin, vitamin ve mineraller sayesinde adeta bir sağlık deposu olduğunu belirtti. Kuru üzümün çok faydalı bir ürün olduğunu anlatan Yaralı, şöyle konuştu: "100 gram kuru üzümde 290 kalori bulunuyor. Kuru üzüm içerdiği besin değerleriyle özellikle çocukların gelişimini destekliyor ve C vitamininin etkinliğini artırıyor. Beynin enerji kaynağı olan kuru üzüm kansızlık, zayıflık ve birçok hastalığa iyi geliyor. Bizler bu bakımdan kuru üzüm tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Biz yerel yöneticiler olarak ilçemizdeki bazı okullarımızda öğrencilerimize birçok kez kuru üzüm dağıtmıştık. Bunun ülke geneline yayılması bizleri mutlu etti." 
Belediye Başkanı Yaralı, 100 gram kuru üzümde 290 kalori bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuru üzüm içerdiği besin değerleriyle özellikle çocukların gelişimini destekliyor ve C vitamininin etkinliğini artırıyor. Beynin enerji kaynağı olan kuru üzüm kansızlık, zayıflık ve birçok hastalığa iyi geliyor. Biz bu bakımdan kuru üzüm tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Yerel yöneticiler olarak ilçemizdeki bazı okullarımızda öğrencilerimize birçok kez kuru üzüm dağıtmıştık."

Editör: TE Bilişim