AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, üzümün tanıtımı ve yeni nesillere beslenme alışkanlığının kazandırılması konusunda önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirtti. Ülkenin çekirdeksiz kuru üzümünün yüzde 95'nin Manisa merkez, Saruhanlı, Turgutlu, Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde üretildiğini ifade eden Gökmen şöyle dedi:
“Kuru üzüm üretiminde ülkemiz Manisa'nın sağladığı potansiyel ile Dünya’nın zirvesindedir. Ancak iç tüketimde vatandaşlarımız bu kıymetli üründen neredeyse hiç faydalanmamaktadır. Bu projeyle artık kuru üzüm iç piyasada büyük önem kazanacaktır. Ayrıca yöremizdeki üzüm üreticilerimizde kazanacaktır.”
Başbakan Davutoğlu'nun bu müjdeyi paylaşmasıyla gerek öğrencilerin gerekse üzüm üreticilerinin çok mutlu olduğunu dile getiren Gökmen, “Bu projenin, ülkemizde genç nesillerin üzüm ürünü ile tanışması ve üzüm tüketim alışkanlığının kazanılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu noktada ilçe ekonomisi de hareketlenecektir. Bu çalışmalarda emeği geçen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ve Ak Parti Manisa Milletvekillerimiz Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ’da teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim