ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği'nce, trafik eğitimi programı çerçevesinde 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen İlköğretim Okulu öğrencilerine trafik dersi verildi.
Polis Memuru Orhan Alaosman ve Murat Söğüt tarafından verilen trafik dersinde öğrencilere, karşıdan karşıya geçme, ana cadde üzerinde yürüme, üst geçit alt geçit kullanımı, emniyet kemeri takmanın önemi, trafik işaretleri gibi trafikte bilinmesi gereken temel kurallar slâyt gösterisi eşliğinde anlatıldı. Dersi dikkatle dinleyen minik öğrenciler ise zaman zaman sordukları sorularla polis memuru Söğüt’ü terletti.
Seminerde konuşan polis memuru Murat Söğüt, öğrencilerin trafik konusunda küçük yaşta eğitilmelerinin önemine dikkat çekti. Amaçlarının küçük yaşlardan itibaren çocukları trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Söğüt, ”Bilindiği gibi ülkemiz de trafik kazaları nedeniyle yüzlerce insanımız ya hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. Bu kazalarını büyük bölümü trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle meydana geliyor. Öğrencilere küçük yaşlardan itibaren verilecek bu tür eğitimlerle trafik kuralları alışkanlık haline gelecek ve insandan kaynaklanan kazalar azalmaya başlayacak.” dedi.

Editör: TE Bilişim