Ankara’daki Emek- Barış ve Demokrasi mitingi öncesi yaşanan patlama sonucu hayatını kaybedenlerden 2’si daha Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi.

Ankara’da dün barış mitinginin yapılacağı tren garı yakınlarındaki alanda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Resul Yanar ve Emin Aydemir için Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Azimli Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardında toprağa verildi.

Yanar ve Aydemir’in cenazeleri akşam saatlerinde camiye getirildi. Cenazeyi büyük bir kalabalığın karşıladığı gözlenirken, cenazeye ayrıca Emin Aydmir’in Manisa Cezaevi’nde yatan ağabeyi Salih Aydemir de izinli olarak getirildi.

Jandarma eşliğinde camiye getirilen Salih Aydemir, önce cami avlusuna alındı. Jandarmanın güvenlik çemberi içindeki Salih Aydemir, burada önce yakın aile bireyleriyle görüştürüldü.

Ardından cenazeler teker teker camiye alındı. Cenazelerin camiye alındığı esnada Emin Aydemir’in 88 yaşındaki annesi Hatun Aydemir, Kürtçe ağıtlar yaktı. Yaşlı anne güçlükle durabildi.

Kılınan cenaze namazının ardından, Emin Aydemir’in ağabeyi Salih Aydemir’in jandarma eşliğinde camiden çıkarılması sırasında Aydemir’i görmek isteyen yakınları ve jandarma arasında küçük çapta tartışma yaşandı. Camiden çıkarılan Aydemir, jandarma aracına bindirilerek cezaevine gönderildi.

Cenazelerin çıkarılması esnasında sözde Kürdistan bayrağı açılması ve hükümet aleyhinde sloganlar atılması da dikkat çekti. Büyük bir kalabalık tarafından omuzlara alınan cenazeler, Azimli Mahalle Mezarlığı’na defnedildi.

TUVALET KUYRUĞU UZAYINCA…  

Resul Yanar’ın ilk patlayan bomba da yaşamını yitirdiği öğrenilirken oğlu Oktay Yanar ve yeğenleri Metin Yanar ile Mustafa Yanar’ın patlama anında Ankara Gar’ında tuvalete gittikleri ve kulruk bekledikleri için hayatta kaldıkları öğrenildi.

Babasını toprağa veren Oktay Yanar; “Patlamayla birlikte tuvaletten kendimi dışarı attım. Ortalık cehenneme dönmüş. Her taraf ölüler ve yaralılarla dolu. Babam ölmüş amcam ise yaralıydı. Tuvalette kuyruğun uzaması bizi hayatta bıraktı. Takdiri ilahi diyorum” Dedi

 

Editör: TE Bilişim