Eski Kültür ve Turizm Müdürü ve MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Erdinç Karaköse'nin Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörlüğü görevine resmen başladı. Eski Koordinatör Hakan Ulak'ın Manisa Büyükşehir Belediyesinde başka bir göreve getirileceği öğrenildi.
Karaköse, ilk günden Saruhanlı'nın gelişmesi ve tanıtılması için de projeler üretmeye başladı. İlçenin yapılacak bir kaç yatırım ile Manisa'nın uydu ilçelerinde biri haline gelebileceğini aktaran Erdinç Karaköse; "İlk hedefimiz Saruhanlı merkez ve mahallelerindeki eksiklikleri süratle tamamlamak olacak. Şehir merkezlerinde ki vatandaşımız nasıl yaşıyorsa, en ücra mahalledeki vatandaşımız da o hizmetleri alarak aynı yaşam kalitesine kavuşacak. Bunun için de Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Cengiz Ergün beyin gözle görülür bir çabası var. Biz, Saruhanlı'da eksiklikleri tespit ederek hazırlayacağımız projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız" dedi.
SARUHANLI PİLOT İLÇE OLACAK
Kendi doğup büyüdüğü topraklarda görev yapmanın heyecanını yaşadığını da ifade eden Karaköse, hayata geçireceği projeleri de anlattı. Saruhanlı'nın tanıtımına büyük önem verdiğini vurgulayan Erdinç Karaköse; "İlçemiz yıllardır doğru dürüst tanıtılamadı. İzmir-İstanbul karayolu içinden geçmesine rağmen hak ettiği ilgiyi görmedi. Benim hayalini kurduğun ve kısa zamanda proje aşamasına getireceğim bir uygulama ile yıllardır ötelenen bu tanıtım hayalini gerçekleştirebiliriz. İstanbul-İzmir Otobanı ilçemizin hemen yanından geçiyor. Biz, büyükşehir olarak yada yerel girişimcilerle birlikte otobanın Saruhanlı çıkışına bir Tanıtım Köyü tesisi kurarak hem yöresel ürünleri satıp, hem de ilçemizin tanıtımını yapabiliriz. Bu projenin kısa zamanda hayat bulacağını zannediyorum" dedi.
SEBZE-MEYVE BORSASI
İstanbul-İzmir Otobanı'nın Saruhanlı için bir nimet olduğuna vurgu yapan Erdinç Karaköse; "Saruhanlı'da Mütevelli, Develi, Halitpaşa, Büyükbelen, Koldere ve Gümülceli gibi mahalleleri içine alan bir tarım koridoru var. Bunu çok iyi değerlendirmek gerekir. Özellikle Develi'de daha önce çöplük alanı olarak ayrılan yeri değerlendirebiliriz. Söz konusu tarım koridorunda  bilinçli olarak üretim yapabilirsek, O çöplük alanına bir Sebze-Meyve Borsası kurarak, organik olarak üretilen sebze ve meyveleri pazarlayabiliriz. Böylelikle Saruhanlı Türkiye'nin organik sebze-meyve üssü haline gelir. Bundan başta üreticimiz, aracılar ve ilçemiz karlı çıkar. Bu tür projeleri hazırlayarak halkımıza belediyeciliğin yanı sıra diğer alanlarda da destek olabiliriz" dedi.

 
Editör: TE Bilişim