Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Dilek Mahallesi’ne giden Başkan Yaralı, buradaki Cemevi’ni ziyaret etti. Alevilik’te Ehli Beyt soyundan gelen ve “dede” diye adlandırılan dini lider ve mahalleli ile sohbet eden Yaralı, vatandaşların talep ve isteklerini dinledi.

Başkan Yaralı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin farklı etnik köken, farklı din ve mezhepleri bünyesinde barındırın kültür zengini bir ülke olduğunun ifade etti.

Herkesin inancına, diline ve dinine saygılı olduklarını, toplum olarak kardeşçe bir arada yaşayabilmenin kuralının da bu kriter olduğunu ifade eden Yaralı, şunları kaydetti;

“Bizim görevimiz ilçe sınırları içinde yer alan ve her birini “kardeş” olarak gördüğümüz insanımıza hizmet etmektir. İnsanların dili farklı olabilir, dini ve mezhebi farklı olabilir. Ancak insan insandır. Her insan bizim kardeşimizdir. Bizler bu coğrafyada kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşayıp, büyük ve güçlü Türkiye için çalışacağız.”

Dilek mahallesinde ikamet eden Saruhanlı Belediye Meclisi üyesi Cemal Gürsel Merter ise, Dilek’e yapılan hizmetlerden dolayı mahalle sakinleri adına Başkan Yaralı’ya teşekkür etti.

Bugüne kadar Başkan Yaralı’dan talep ettikleri her türlü isteklerinin yerine getirildiğini dile getiren Merter, Cemevi’nin yapımı ve çevre düzenlemesi kapsamında bir süre önce yapılan taş kaplama ve kaldırım çalışmaları için Yaralı’ya ayrıca teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Allah-Muhammed-Ali ve On iki İmamların adlarının anıldığı "duaz-ı imam" adı verilen nefes okundu.

Başkan Yaralı’nın Dilek mahallesindeki programında Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan Bilgiç, Belediye Meclisi üyesi Burhan Tezcan ve Dilek eski Belediye Başkanı Eylem Özhan da hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim