Bingöl'de, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik'in eşi Bilgen Köse Dirik, duyma yetisini tamamen kaybetti.
Bingöl'de, Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik'in PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısıyla şehit olması, acının ve gözyaşının yanı sıra, eşi Bilgen Köse Dirik için ayrı bir drama dönüştü. Her iki kulağında da önceden işitme kaybı yaşayan, duyabilmesi için tek çare biyonik kulak olan Bilgen Köse Dirik, eşinin şehit haberini almasıyla duyma yeteneğini tamamen kaybetti. Artık sessizliğe mahkum olan şehit eşi, ameliyatla biyonik kulak takılması durumunda bile hiç duymayacağı açıklandıktan sonra evine gönderildi.

TUZAKLADIKLARI BOMBAYI ASKERİ ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLATTILAR

Geçen 15 Ağustos'ta, Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki HacılarMevkisi'nde, PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatmasıyla, 2 silah arkadaşıyla birlikte 40 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik şehit oldu. Manisa'nın Sarıgöl İlçesi doğumlu evli, 2çocuk babası Haşim Dirik'in acı haberi, ailesini yasa boğdu.
 

EN SON BAYRAMDA GİTMİŞTİ
En son Ramazan Bayramı'nda gittiği Sarıgöl'de annesini ve yakınlarını ziyaret eden Haşim Dirik, burada hem oğlunun doğum gününü kutladı, hem de yakınlarıyla özlem giderdi.

'ŞEHİT HABERLERİNE 'YETER' DİYE İSYAN ETMİŞ

Yaklaşık 20 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Haşim Dirik, bayram tatilinden sonra biyonik kulak takılacak olan eşi Bilgen Köse Dirik'i, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kontrole götürdü, ardından da Adapazarı'nda kayınpederinin evine bırakıp görev yeri Bingöl'e döndü. Karlıova'da uğradığı saldırı sonrasında şehit düştü. Eşinin şehit olduğu haberinden önceki tarihlerde Bilgen Köse Dirik'in sosyal medya hesabında, gelen şehit haberleri üzerine 'Yeter' diye isyan ettiği görüldü. Bilgen Köse Dirik'in ayrıca yine aynı tarihte, "Bir günde altı şehit vermişiz, hala yanmıyor bu ülke. HalaAKP'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi omuz omuza verip sokaklara dökülmüyor. Neyin uykusundasınTürkiye" paylaşımı da göze çarptı.

EŞİNİN ŞEHİT ACISI, DUYMA YETENEĞİNİ TAMAMEN YOK ETTİ

Bilgen Köse Dirik, eşinin şehit olmasıyla büyük acı yaşadı. Ancak yaşadığı bu acı, ondaki bir rahatsızlığı da artırdı. Birkaç yıl önce, sabah uykudan uyandığında iki kulağının duyma yeteneğinde de azalma olan Bilgen Köse Dirik'in, eski sağlığına kavuşması için tek çaresi biyonik kulak takılmasıydı. Ancak şehit eşin ardından yaşanan acıyla gelen üzüntü sonrasında, kulağındaki duyma yeteneğini tamamen kaybetti.
GATA'daki kontrollerde 'biyonik kulağın da artık yeterli olmayacağı, duymasının mümkün olmadığı' açıklandı. Üzüntüden sessizliğe mahkum olan Bilgen Köse Dirik, tekrar çocuklarıyla yaşayacağı Adapazarı'ndaki baba evine döndü. Dirik'in, yaşanan şok gelişme üzerine üzüntü yaşasa da çocukları için ayakta kalacağını, bundan sonraki hayatını bu şekilde yaşayacağını anlattığı, yakınlarınca ifade edildi.

DOKTORLAR, AMELİYATA GEREK GÖRMEDİ

Şehit Haşim Dirik'in kuzeni Sezgin Yağcı, Bilgen Köse Dirik'in eşinin şehit olmasıyla büyük üzüntü yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Kendisi zaten büyük oranda duymuyordu. Kulaklıklarla duyuyordu. Ancak o acı haberin ardından artık hiç duyamaz oldu. Bu durumun üzüntüden kaynaklandığı söylendi. İşitme yeteneğini tamamen kaybettiği için de biyonik kulağın, kafatasına yerleştirilmesine gerek görülmedi. Çünkü o cihazla bile duymasının mümkün olmadığı söylenmiş. Şimdi babasının yanında. Hiç duymadığı için, hayatını güçlüklü sürdürüyor, 7 kilo verdi. Bu nedenle burada ilgilenecek birileri olmadığı için eşinin 40'ıncı ölüm günüdeki mevlide bile gelemedi. Bir mucize bekliyoruz, tek beklentimiz o oldu."

Editör: TE Bilişim