Çavuşlar Köyü’nde ilk kez bir bayan muhtar adayı olarak seçimlere katılacak olan Kocabıyık, "Ben, köyde kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak için aday oldum. Beni asıl etkileyen olay Atatürk 1932 yılında Yalova’da bir köye ziyaret ediyor. Burada, köylü genç bir kız Atatürk’e ayran ikram ediyor. Atatürk genç kıza’’ Sen bu köye muhtar olsan çok iyi olur.’ diyor. Bu olay beni etkiledi. 1934 yılında da kadına seçme ve seçilme imkânı verdi. Ben de köyüme hizmet vermek için aday oldum. Kimseye rakip değilim. Köylüm kime takdir görürse seçer.’’ dedi.
Alime Kocabıyık köyden İsmail Çelebi, İbrahim Yıldırım, Adem Demir ve Deniz Baykal’ı aza olarak yanına aldığını belirterek, "Güneş gibi doğan, ay gibi parlayan, attığını tutan, tuttuğunu koparan, aslan gibi ekibim var. Ekibime güveniyorum. Birlikte köyümüm sorunlarını çözeceğiz.’’ dedi.
Köyün tarihinde ilk bayan aday ünvanı olması nedeniyle, köyden ve çevreden evine destek amaçlı ziyaretlerin arttığını dile getiren Alime Kocabıyık, "Sarıgöl’den çok sayıda avukat, sivil toplum temsilcileri. Sarıgöl Eski Belediye Başkanlarından Hasan Ülgen evime gelerek göstermiş olduğum medeni cesaretten dolayı tebrik ettiler. Bundan gerçekten çok mutluluk duydum’’ dedi. Çavuşlar Köyü Muhtar Adayı Alime Kocabıyık, ekibi ile birlikte köy kahvelerini dolaşarak köyü için yapacağı hizmetleri anlattığını belirterek, "Ben ve ekibimin köyüm için yapacağım hizmetlerin başında, öncelikle Eşme-Alaşehir Karayolu’ndan girişten itibaren köyüme kadar ışıklandırma yapılacak. Köyüm belli olacak şekilde büyük bir tabela yazdıracağım. Bayanlara yönelik el işi ve dayanışma odası açılacak, park yeri ve çocuk oyun alanı kurulması, Yeşilyurt Kasabası ile olan köy yolunun yaptırılmasını ve köyümden demiryoluna ulaşılan Konak istasyonu yolunun yapılmasını sağlamak için çalışacağım. Köyümün geçimi üzümden sağlanıyor. Üzüm bağlarından üzümlerimizi yüklemek için kamyonlar dar bağ yollarından giremiyor, bağ yolların genişletilmesini sağlayacağım. Köyümün gençlerinin okuma alışkanlığını kazandırılması için okuma odası kurulmasını sağlayacağım. Ayrıca, köydeki diğer sorunların çözüm kazanması için ekibimle birlikte yapmaya çalışacağım.’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim