1980'li yıllara damgasını vuran, "Seviyorum İşte", "Şarkılara Sordum" gibi şarkılara getirdiği yorumla hatırlanan Türk sanat müziği sanatçısı ve iş insanı Metin Milli, dün akşam Ankara'da vefat etti.

Turgutlu'da gümrük kaçağı cep telefonlarına el konuldu Turgutlu'da gümrük kaçağı cep telefonlarına el konuldu

Cenazesi yarın öğle namazında Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'ndan kalkacak.

Metin Milli kimdir?

Metin Milli, yaptığı müziği "çok sesli hafif Türk sanat müziği" olarak adlandırıyordu. Milli, TRT destekli bu yeni türün 1990'lı yılların başlarına kadar Türkiye'de belli başlı öncüleri arasında yer aldı.

"Çiçekler Yasta" adlı parçasının yer aldığı "Merhaba" adlı albümü ile Milli, 1983 yılının konuşulan isimleri arasında yer aldı. Müziği pek çok meslektaşının aksine para kazanmak için değil zevk için yaptığını ifade eden Milli, ticaretten kazandığını müziğe aktardı.

Aranjör olarak kendisine uzun yıllar hizmet eden Metin Alkanlı ile birlikte Çiçekler Yasta, Şarkılara Sordum, Pişmanlık, Seviyorum İşte, Vurgun gibi birçok esere yorumu ile imza atan sanatçı, 1982-1996 yılları arasında sırasıyla Kekeva, Yankı, Fono, Yavuz, Sembol, Sarp, Foneks Plak şirketleri hesabına toplam 10 adet albüm doldurdu.

Editör: Ali Gözen