Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş “2.3. ve 4. Sınıflarda 226 bin öğrencinin girdiği sınavlarda başarılı olan 7 bin öğrenci Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) özel eğitim almaya hak kazanacak. Türkiye’de toplam 4 ilçede ve 68 ilde bulunan Bilim ve Sanat Merkezlerinden bir tanesi Manisa merkezde diğeri de Salihli ilçemizde bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl Özel İdare tarafından bilim sanat merkezine ek derslikler yaparak kapasitesini artırdık. Salihli’de bulunan Bilim ve Sanat Merkezi Salihli ilçesi yanında, Selendi, Alaşehir, Kula, Sarıgöl, Demirci, Köprübaşı ve Ahmetli ilçelerimizden kazanan öğrencilerimize hizmet vermektedir. 2.sınıflarda 20, 3. Sınıflarda 20, 4. Sınıflarda 20, resim dalında 10 ve müzik dalında 10 olmak üzere 80 üstün yetenekli öğrencimize eğitim verecektir” dedi.

Yurttaş açıklamasında “Bilim ve Sanat Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmaktadır. Bu merkezler öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan eğitim kurumlarıdır. Öğrencilerimiz buralarda derslerinden arda kalan zamanlarda bireysel yetenekleri doğrultusunda eğitim görürler. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğretmen ve velilerimizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Yurttaş amaçlarının eğitim kalitesini artırmak, yetenekli öğrencileri tespit etmek, Salihli’yi bir eğitim kenti haline getirmek olduğunu söyledi. 

Editör: TE Bilişim