27-29 Mayıs 2016 tarihinde Lidya Sardes Otel’de gerçekleştirilen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi’nin başkanlık ettiği toplantıya; İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri,  17 İlçe Müdürü, Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili Konu Uzmanı ve Yayım Mühendisleri katıldı.
İl Yayım Koordinatörü Dursun Övelek’in sunumuyla başlayan toplantıda, 2016 yılı yayım programının genel değerlendirilmesi yapılırken, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak tarafından İl Grup Toplantıları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

Toplantıda gündeme ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi; “Bu toplantılar sayesinde çiftçilerimize daha iyi hizmet götürülmesi noktasında ne gibi yeniliklere gidilebileceği, buna bağlı olarak hangi plan ve projeleri geliştirmek gerektiğinin görüşmeleri yapılmaktadır. Çalışmalarımızı değerlendirme imkânı bulduğumuz bu toplantılarda, ilçelerimizdeki mevcut durumların analizi, sahadaki problemlerin tespiti ve çözümüne yönelik hedefler oluşturulmaktadır.

Manisa tarımının gelişmesi için İl ve İlçe Müdürlükleri ile Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Özel Sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarının el ele vermesiyle yürütülecek çalışmalar daha başarılı sonuçlar doğuracaktır. Tarım sektöründe çıta her geçen gün yükselmekte, gelişen ve modernleşen tarım sektörü Manisa’da da kendini göstermektedir. İl Müdürlüğü olarak tarımda bölgenin lideri olma hedefindeyiz. Bu kapsamda çalışmalarımız her konuda aralıksız devam etmekte, yayım faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürmekteyiz” dedi.

Susam konusuna dikkat çeken ve İlçe Müdürlüklerinin çalışmaları içerisinde susam konusunun öne çıkmasını arzu ettiğini belirten İl Müdürü Çebi; “Yıllar itibariyle baktığımızda Ülkemizde yaklaşık 140-150 milyon dolar susam ithalatı olmaktadır. Bölgemizde de bu ürün, yetişme koşullarına sahip olmasına rağmen yeterince önemsenmemektedir. Bu itibarla İlimizde, bu ürünün yetiştirilmesine yönelik projelendirilmesi, Araştırma Enstitüleriyle ortaklaşa çalışmalar yürütülerek geliştirilmesi gerekmektedir. Manisa’mızda susam yetiştiriciliğini artırmamız, öne çıkarmamız İlimiz ve Ülkemiz için olumlu sonuçlar doğuracaktır” dedi

Hasan Çebi, 2016 yılının üreticiler için hayırlı olmasını dileyerek ürünlerinin bol kazançlarının bereketli olması temennisiyle sözlerine son verdi.
Toplantı daha sonra İlçe Müdürlerinin çalışmaları sırasında karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların çözüm önerileriyle devam etti. Toplantıda söz alan Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, ilçelerin dile getirdiği sorunların çözümüne yönelik açıklamalarda bulundular. Toplantının çok verimli geçtiğini vurgulayan İlçe Müdürleri, toplantıların ilimiz tarımının gelişmesine önemli katkı sağladığını, ayrıca ilçelerin kaynaşmasına da vesile olduğunu belirttiler.
Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından Bölge Gurup Toplantısına iletilmek üzere bir eylem planının oluşturulmasıyla son buldu.

 
Editör: TE Bilişim