Manisa’nın Salihli ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi, Bölgenin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına başladığını duyurdu. Kooperatifin üzümleri aldıktan 3 gün sonra ödemesini yapacağı öğrenildi.

Salihli’de Tarım Kredi Kooperatifi çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına başladı. Öncelikle kooperatif ortaklarının üzümlerini alacaklarını ifade eden Salihli Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Nedim Yılmaz, “Kooperatif olarak üzüm alımlarına başladık. Diğer çiftçilerimizin de üzümünü alacağız. Ancak öncelikli olarak ortaklarımızın üzümünü alacağız” dedi.

Şuana kadar 70 ton üzüm alımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Üzümünü satacak olan üreticilerimiz ve ortaklarımız numunelerini bize getirsinler. Çünkü kooperatif olarak ürünün fiyatını belirleyip, üzümü teslim aldıktan 3 gün sonra ödeme yapıyoruz” dedi. Amaçlarının üzümün değerinde bir fiyatta satılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Yılmaz, "Üzüm alımını gerçekleştirerek hem kooperatifimizin sadece kredi vermek için kurulmuş bir kurum olmadığını gösterip, hem de çiftçinin ürününü pazarlama konusunda da yanında olduğunu göstermiş olacağız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim