Manisa’nın Salihli ilçesinde 27’nci Vergi Haftası etkinlikleri Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Salihli Mal Müdürü Ali Osman Bilgili ve Vergi Dairesi’nin katıldığı törende saygı duruşunda bulunduktan sonra Salihli Adil Oral Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sait Sapan, Anıta çelenk sundu.

Törende konuşan Salihli Adil Oral Vergi Dairesi Müdürü Sapan, bir ülkenin ekonomik ve kültürel manada kalkınmışlığının, vatandaşlarının vergi konusundaki hassasiyetinden anlaşılabileceğini ifade ederek, “Şubat ayının son haftası vergi haftası olarak kutlanmakta ve farklı etkinlikler ile verginin önemi ve vergi konusunda farkındalık yaratılmaya çalışılmaktadır.” dedi.

Sapan konuşmasına şöyle devam etti: “Vergilendirmenin asıl işlevleri, devlete kaynak yaratarak, yatırım ve harcamaların, karşılanmasını sağlar. Büyümeye katkıda bulunarak, gelir ve servet paylaşımını düzenler. Devletin sağlamakla yükümlü olduğu sağlık, güvenlik gibi temel hizmetleri ve altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesini sağlar. Bu hizmetlerin sağlanması için herkes mali gücüne göre vergi ödemelidir. Mali gücünü az göstererek az vergi ödeyenlerin takipçisi de vergi çalışanları olarak bizleriz. Çünkü kayıtdışı ekonomi, ülkemizin kanayan yarasıdır. Bu durum vergi bilincini yıpratması bir yana, kayıt dışı ekonominin haksız rekabete yol açtığı bilinmektedir."

Vergi Dairesi Müdürü Sapan ve beraberindeki heyet daha sonra İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ve Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya ziyarette bulunarak, çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim