CBÜ SALİHLİ MYO İKİ SKANDALLA ÇALKALANIYOR 

1-)Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulunda kısa süre içinde yaşanan olaylar örtbas edilmeye mi çalışılıyor ? Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Rıza Ulusan'ın Bilgisayar dersi öğretim görevlisi Özer Türkmen'i ağır bir şekilde darp ettiği, hakaret ve tehdit ettiği iddia ediliyor. 2-)Okulda ikinci skandal ise bir yolsuzluk iddiası. Öğrencilere bir banka tarafından verilen öğrenci kredi kartlarının bilgilerinin, tüm nüfus bilgilerinin bilgisayara girilmesi için Denetimli Serbestlik kanunundan yararlanan hükümlü çalışanların yetkisi olmadığı halde iş verilmesi sonucu 300'ü geçkin öğrencinin kredi kartlarından paralarının çekildiği iddiası.

OLAYLAR ÖRTBAS EDİLMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

Celal Bayar Üniveristesi Salihli Meslek Yüksek Okulunda kısa süre içinde yaşanan olaylar örtbas edilmeye mi çalışılıyor ? Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Rıza Ulusan’ın Bilgisayar dersi öğretim görevlisi Özer Türkmen’i sınav görevlendirmesi üzerinden çıkan tartışma sonrası okul içinde öğrencilerin önünde ağır bir şekilde darp ettiği, hakaret ve tehdit ettiği iddia ediliyor. 
  Bunun üzerine Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Rıza Ulusan’ın görevinden istifa ettiği ve idari soruşturma açıldığı söyleniyor.
   Aynı zamanda Manisa Mühendisler Odası yönetim Kurulu üyesi olan Bilgisayar dersi öğretim görevlisi Özer Türkmen’in Celal Bayar Ünversitesi rektörü Kemal Çelebi’ye, Okul Müdürü Adnan Erdal’a, BİMER’e ve Savcılığa darp, tehdit, hakaret suçlarından şikayet dilekçesi verdiği mahkemeye gittiği de söyleniyor.
 
300 ÖĞRENCİ ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERDİ
 
   Salihli Meslek Yüksek Okulunda yaşanan kredi kartı yolsuzluğu iddiaları tam bir skandal şeklinde. 
  Bir banka ile anlaşan Okul idaresi bunun üzerine “Okula gelen kredi kartlarını siz teslim edin ve bununla birlikte öğrencilerin nüfus cüzdanlarının fotokopilerini ve şahsi bilgilerini bize gönderin” diyor  İddiaya göre Okul Müdürü Adnan Erdal ve Yüksek Okul Sekreteri Ergün Kaya bu görevi 3 ay boyunca bu görevi Denetimli Serbestlik kanunundan yararlanan hükümlü çalışanlara veriyor. 
   Bir çok öğrencinin kartlarımızda para eksik diye idareye başvuru yapması sonucu olay adli makamlara yansıyor. 300’e yakın öğrencinin şikayet dilekçesi vermesi üzerine polisinde hükümlülerin evlerinde yaptığı aramada öğrencilerin kimlik fotokopileri ve şahsi bilgileri bulunduğu iddia ediliyor.
  Okul Müdürü ve Genel Sekreterin mali bir konuyu yetkisiz kişilere devretmesi sonrası idari soruşturma açılması beklenirken olayla ilgili yargı süreci de devam ediyor.

OKUL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI 

Bu iddiaların ardından okul Müdürü Adnan Erdal da bir açıklamada bulundu;

Erdal; “Özer Bey ve Rıza Bey arasında bir tatsızlık yaşandı olay hem adli hem de idari açıdan soruşturuluyor. Her ikisinin de şikayet dilekçesi var her ikisinin de farklı iddiaları var tabi ki olayın tarafı olamayız. Önümüzde ki günlerde bütün yaşananlar açığa çıkacak şuan görüş bildirmemiz de şık olmaz. Diğer ikinci olay ise okulumuzda turnike sistemi kuruldu. Turnike sistemi için bir bankayla anlaşıldı. Bu bir kredi kartı değil bankamatik kartı aynı zamanda kimlik kartı yerine geçiyor. Bunun dağıtımı banka tarafından yapılması gerekiyor. Banka bunu dağıtmak yerine daha kolayına geldiğinden, banka dört öğrenciyi bu işi yapmaları için günlüğü 50’şer TL’den çalıştırıyor ve bu öğrencilerden bir tanesi          tutuklu öğrencilerimizden açık ceza evinde olanlardan bir tanesi kimlik fotokopilerini aldığına dair başka bir ceza evinde bulunan bir kişi tarafından bize ihbar edildi. Bizde idari olarak polise olayı hiç gecikmeksizin polise ve savcılığa bilgi verdik. Bunla ilgili hem adli hemde idari soruşturma devam ediyor. Bunda kimin ihmali varsa yüksekokul müdürü ve yüksek okul sekreteri de dahil olmak üzere yapılan soruşturma  sonucu gereği yapılır zaten. Hem adli hemde idari olarak bu olaylar soruşturuluyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim