Milliyetçi Hareket partisinde istifa depremi sürüyor. MHP'de kurultay yapılacağı dönemde parti içinde saf tutan teşkilatlar ya genel merkez tarafından görevden alınıyor ya da yönetim kurulu kararıyla istifa ediyor.

Manisa MHP'de Yunusemre İlçe Teşkilatının Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından görevden alınmasının ardından İl yönetimi de parti kararıyla fesh olmuştu. Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar ve yönetimi de dün gece yaptıklarıyla toplantıyla istifa ettiklerini açıkladılar.
Bugün ise istifa depremi ilçelere sıçradı. Edinilen bilgiye göre MHP Salihli ilçe Başkanı Mehmet Kızıltuğ ve yönetim kurulu üyeleri topluca istifa ettiler.
Yeni atanan İl Başkanı Erkan Öztürk'ün görevine başlar başlamaz yaşanan istifalar akıllara soru işaretleri getirdi.
Parti içinden gelen bilgilerde toplamda 11 ilçe başkanın görevden istifa edeceği veya genel merkez tarafından görevden alınacağı iddia edildi.

YOL AYRIMI DEĞİL!

Öte yandan dün gece istifa kararı alan MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.
İstifalarının partiyle bir yol ayrımı olmadığını vurgulayan Kutlar, yerine gelecek ilçe başkanına başarılar diledi.

İşte o Açıklama:

2014 yılında yapılan Şehzadeler 1. Olağan Genel Kongresi’nde MHP Şehzadeler İlçe Başkanı olarak görevime başladım. Bu süreç içerisinde 7 Haziran ve 1 Kasım gibi zorlu seçim dönemlerini yaşadık. Türkiye’nin teminatı olan partimizin başarısını yükseltmek için elimizi taşın altına koyduk ve yorulmadan, dur durak bilmeden çalıştık. Bu süreç içerisinde gerek Genel Merkezimiz, gerekse arkadaşlarımızdan aldığımız desteklerle ilçemizde güzel çalışmalara imza attık.
Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemlerde her zaman milletimizden yana bir tavır aldık. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in doktrinlerinden asla taviz vermezken, partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık.
Çalışma sürem boyunca verdiği destekler için öncelikle Genel Merkezimize, ardından mahalle başkanları, sandık görevlileri, kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, ocak başkanları, Kamu Sen ve bağlı sendikalar ile Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunarım.
Yönetim kurulu üyelerimizle aldığımız karar neticesinde yeni seçilen İl Başkanımızın kendisine ekip kurması için MHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğimi bildirmek istiyorum. Ve bilinmelidir ki bu istifa kesinlikle bir yol ayrımı değil, aksine güçlerin birleştirilmesidir. Partime kanımın son damlasına kadar tüm desteğimi vereceğimi herkesin bilmesini isterim. Yeni atanacak olan Şehzadeler İlçe Başkanımızın ve İl Başkanımızın ve Genel Merkezimizin her zaman emrindeyiz. Türkiye’nin teminatı Milliyetçi Hareket Partisi ve şahsım olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımın vatandaşlarımızın yanında olmaya, el ele, omuz omuza ülkücü hareketi yükseltmeye devam edeceğini belirtiyorum.
Kamuoyuna saygılarımla…
Cemal Kutlar


 

 
Editör: TE Bilişim