Bir mezar üzerindeki mektupta işçi çocuğuna seslenen İpek Hürkal'ın "Haberleri izlerken yüreğim cız ediyor. Annelerin ve çocukların acı dolu çığlıkları... Belki de onlardan biri sensin. Bunu hiç bilmiyorum. Ama çok emin olduğum bir şey var, bundan sonra sen benim kardeşimsin" yazması gözleri yaşarttı. 
Türkiye, Soma'da yaşanan faciaya ağlarken, madenden cansız olarak çıkartılan işçilerin mezarlarına Soma halkı tarafından mektuplar bırakıldı. Tüm samimiyetleri ile hayatlarında hiç görmedikleri işçi ailelerine 'kardeşim' ve 'dost' diye hitap eden Somalılar, işçi yakınlarının her zaman yanlarında olacaklarını yazarken, kimi ise mektuplara resimler çizdi. Bir mezar üzerinde bulunan mektupta işçi çocuğuna hitaben mektup yazan İpek Hürkal isimli kişi, mektuba adresini de ekleyerek şu sözleri yazdı: "Sevgili arkadaşım, seni hiç tanımadığım halde 'arkadaşım' diyorum çünkü seni gerçekten anlamaya çalışıyorum. Haberleri izlerken yüreğim cız ediyor. Annelerin ve çocukların acı dolu çığlıkları... Belki de onlardan biri sensin. Bunu hiç bilmiyorum. Ama çok emin olduğum bir şey var, bundan sonra sen benim kardeşimsin. Biliyorum bu diyeceğim biraz zor ama dik dur ki bütün Türkiye sana tutunsun. Hem üzülme bak bütün Türkiye bağış yapıyor. Bugün okulumuzda anons edildi. Size TED'den burs vereceklermiş. Kardeşim senin şu an eskisi gibi şeyler istemediğini biliyorum. Sen babanı istiyorsun. Ama yapabileceğim tek şey bana sığınmanı sağlamak. İstediğin zaman bana ulaşabilirsin. Teselli, sevgi ve kardeşlik dolu kucak dolu öpücüklerle... İpek Hürkal"

"SEN ÇİZMENİ ÇIKARMA BİZ İNSANLIĞIMIZI GİYELİM"
Soma Belediye Mezarlığı'nda her mezarın üzerine bırakılan mektuplar, 'İşçi yakınlarının artık binlerce ailesi var' dedirtirken, yaralı olarak kurtulan ve sedyeye bindirilirken 'Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin' diye soran işçiye hitaben bırakılan mektupta ise "Kurtulan işçilerden birinin 'Çizmemi çıkartayım mı? Sedyeyi kirletmesin' dediğini öğrenince içimiz burkuldu. İnanın ki bugün onu görsem tek diyebileceğim şey; 'Hayır sen çizmelerini çıkartma biz insanlığımızı giyelim' demektir. Biz yasımıza devam ediyoruz. Tekrardan başınız sağ olsun. Birçok ailenin babasız, ağabeysiz, dayısız, eniştesiz kaldığını biz de biliyoruz ama sizin hiç şüpheniz olmasın. Bizler sizin daima arkanızda olacağız" diye yazıldı.

Editör: TE Bilişim