İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Salihli'de fıstıkçamı kozalağı toplayan 40 aileye toplam 200 bin lira verildiğini bildirdi.

 

Aybal, yaptığı yazılı açıklamada Salihli ilçesi Kurttutan ve Kemer mahalleleri çevresinde 1994-1998 yıllarında 938 hektar alanda orman teşkilatı tarafından yapılan fıstıkçamı ağaçlandırmalarının son bir yıldır meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Fıstık çamlarının piyasada tüketiciye kilosu 130 liradan satıldığını belirten Aybal, Bergama Kozak ile özdeşleşen çamfıstığı üreticiliğine Salihli'nin rakip olduğunu aktardı.

Aybal, 2014 yılında toplanan 120 ton fıstıkçamı kozalağı toplayan ailelere toplan 200 bin lira gelir sağlandığını ifade etti.

Orman köylüsünün kalkındırılması için fıstıkçamı ağaçlandırmalarının önemine değinen Aybal,  "Ceviz, badem, sakız benzeri türlerin ağaçlandırmalarına da  ağırlık veriyoruz.  Kurttutan ve Kemer köylerinden 40 aileye gelir kapısı olan çamfıstığı adeta ormanlarda birer dumansız fabrika gibi işlev görüp iş ve gelir imkanı sağlıyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim