Etkinlik çerçevesinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Müjde İlgün, 60 MCBÜ Tıp Fakültesi öğrencisi ile etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Vatandaşların şeker, boy, kilo ölçümünü yaptıklarını ifade eden İlgün, “Burada organ bağışı alıyoruz.  Ölçümlerinde yüksek ve anormal çıkan vatandaşlarımızı aile hekimlerimize ya da ilçe sağlık müdürlüğümüzün birimlerine yönlendiriyoruz” dedi.
Halkın ilgisinin çok yüksek olduğunu vurgulayan İlgün,  “Başladığımız andan itibaren vatandaşlar akın akın stantlarımıza başvurmaya başladı. Yüksek miktarlarda organ bağışımız var bu yıl diğer yılların aksine. Biz kişilere normalde farkındalık yaratıp anlatmaya çalışırken bu yıl öğrenci arkadaşlarında direk kendilerinin de organ bağışı vermesiyle ilgi çok daha yüksek oldu. Aynı zamanda diyabet hastalığına da dikkat çekmek istiyoruz” dedi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Direktörü Gılman Canseven ise şunları söyledi: “ Her yıl geleneksel olarak bu etkinliği yapıyoruz. Amacımız insanlara, şeker ölçmenin yanında diyabet hakkında bilgi vermek. Organ bağışını da geçen yıl da yine toplum sağlı merkezimizin yardımıyla toplamıştık. Bu yılda inşallah iyi bir sayıya ulaşabiliriz.” 

Editör: TE Bilişim