SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN MANİSA'YA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile düzenlediği "Kanser" konulu resim yarışmasında birincilik Manisa’nın oldu.

Ülke çapında yaklaşık 4 bin resmin katıldığı yarışmada Manisa Özel Doruk İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Apaydın, kanserli ve sağlıklı iki çocuğu tasvir ettiği resimle birinciliği kazandı.
7 Nisan 2011 tarihine kadar sürecek etkinliklere ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, Manisa’da halk eğitimleri, afiş ve pankart uygulamaları ile Manisalıya bu yönde ulaşmaya çalışacaklarını söyledi. Kanserlerin üçte birinin önlenebilir, üçte birinin de tam olarak tedavi edilebilir nitelikte olduğunu kaydeden Dr. Tay, “Her yıl yaklaşık 90 bin vatandaşımız kanser nedeni ile yaşamını kaybetmektedir. Ülkemizde en sık rastlanan ilk 10 kanserden yedisi tüm kanserlerin neredeyse üçte ikisini oluşturmaktadır ve bunların tamamına yakını çok ucuz, etkin ve kolay uygulanabilen halk sağlığı yaklaşımları ile önlenebilecek niteliktedir” dedi. Bir çok kanser türünün erken teşhis ve tedavisinde Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz hizmet verdiğinin altını çizen Dr. Tay, Kanser Haftası etkinliklerinin temel amacının hastalıkla mücadelede toplumsal duyarlılığı artırarak, devletin sunduğu imkanlardan özellikle riskli grup 40 yaş üzeri vatandaşların faydalanmasını sağlamak olduğunu belirtti. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile ilköğretim okulu öğrencileri arasında 'Kanser' konulu bir resim yarışması düzenlediğini kaydeden Dr. Tay, ülke genelinde yaklaşık 4 bin resmin katıldığı yarışmada Manisa Özel Doruk İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Apaydın’ın birincilik kazandığını söyledi. Dr. Tay, sağlıklı ve kanser hastası iki çocuğu tasvir ettiği resimle Manisa’ya birincilik getiren ve kanser konusunda toplumsal duyarlılığa katkı sağlayan Apaydın’ı başarısından dolayı kutladı.
Öte yandan yarışma sonuçlarının açıklanarak, ödüllerin verildiği tören Ankara’da yapıldı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nü temsilen Müdür Yardımcısı Dr. Serdağ Etiz ve Kanser Birim Sorumlusu Dr. Koray Erdurak’ın hazır bulunduğu törende Melike Apaydın birincilik ödülü olan 3 bin liralık hediye çekini Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın elinden aldı.

Editör: TE Bilişim