İslam’ın beş temel esasından birisi olan oruç ibadeti 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında gerçekleştirilir. Oruç tutan Manisalılar saat kaçta sahura kalkacaklarını ve ne zaman iftar yapacaklarını sorgulamaktadır. Sahur vakti sabah güneşi doğmadan biter. İftar saati ise güneşin batışından sonra başlar.

Manisa’da Oruç Saat Kaçta Açılacak?

13 Mart 2024 Çarşamba günü saat 19.22’de okunacak olan akşam ezanı ile birlikte Manisa'da iftar vakti başlayacak ve 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının üçüncü gün oruçları açılacak.

Manisa’da dördüncü gün sahur vakti saat kaçta?

Ramazan’ın dördüncü gününde (14 Mart 2024) Manisa’da sahur vakti ise saat 05.55’da.

Üçüncü Günün Duası

“Allahummerzugnî fîh’iz-zihne ve’t-tenbîh ve bâidnî fîhi min’es-sefâheti ve’t-temvîh vec’al lî nesîben min kulli hayrin tunzilu fîh, bi-cûdike ya ecved’el ecvedîn.”

MASKİ'den önemli duyuru! Tarih ve saat verildi.. Yeni tarife için sistemlerde güncelleme yapılacak MASKİ'den önemli duyuru! Tarih ve saat verildi.. Yeni tarife için sistemlerde güncelleme yapılacak

Anlamı: Allah’ım! Bu günde bana zekâ ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır. Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerdi!

Hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayı olan on bir ayın sultanı Ramazan, Kur’an’ın İslam peygamberi Hz. Muhammed’e (s.a.v) gönderildiği aydır. Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen kadir gecesi yine bu ay içinde kutlanır. Bu mübarek ay içerisinde oruç tutmak Müslümanlara farz kılınmıştır. Nitekim Bakara Suresi 185. Ayette şöyle buyrulmaktadır:

O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur’an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz!

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazan ayı ile ilgili olarak: “Bir kimse, inanarak ve sevabını yalnızca Allah’tan bekleyerek, Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmuştur.

Editör: İclal Çiçek