Manisa’da Millet İttifakı’nın Yunusemre Belediye Başkan Adayı Özkan, uzun süre eğitim ve iş amacıyla yurtdışında bulunmasının ardından oradaki kurumsal kariyerini bırakarak Türkiye’ye hizmet etmek için döndüğünü belirtti. Aday olmasının amacını ise şu sözlerle açıkladı: “ Biz bu toprakların çocuklarıyız. Bu memleket bizi büyüttü, yetiştirdi, belli bir noktaya getirdi. Biz gidip elin yabancı firması için harcadığımız veya harcayacağımız enerjiyi, en az o kadar kendi topraklarımıza, kendi insanımıza harcarsak biz zaten bu memleketi kalkındırırız düşüncesinde hareket ettik. Ne para, ne pul, ne makam, ne mevki derdimiz var. Tamamen amacımız Manisa’ya hizmet etmek. Bu gayeyle yola çıktık.”
 
“YALNIZCA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DEĞİL, SOSYAL DÖNÜŞÜMÜ DE PLANLAYACAĞIZ”
Toplantıdaki soruları da yanıtlayan Millet İttifakı’nın Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşad Mithat Özkan, kentsel dönüşümde ortaya çıkan sorunlara çözüm önerilerini ve sosyal hayata ilişkin projelerini anlattı. Kamu hizmetlerinin önceliğinin vatandaşı mutlu etmek olduğunun altını çizen Özkan, daha adil bir paylaşım yaparak aynı anda hem kentsel dönüşümün sağlıklı bir şekilde yapılabileceğini hem de vatandaşın mutluluğunun sağlanabileceğini belirtti. Yunusemre Belediye Başkan Adayı Özkan, “Eğer siz adil değilseniz, adaletli olamıyorsanız yaptığınız hiçbir dönüşüm başarıya ulaşamaz. Ve hiçbir dönüşüm halkın onayını, desteğini alamaz. Yapılacak her türlü kentsel dönüşümün adaletli yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
“YAPTIĞIMIZ HER İŞ ADİL OLMAK ZORUNDA”
Toplantıda sıkça “adalet” vurgusu yapan Millet İttifakı’nın Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşad Mithat Özkan, belediyecilik bakış açısı ve projelerinin dayandığı temel değerlere ilişkin şunları söyledi: “Biz belediyecilikte adil olacağız. Adaletten asla ayrılmayacağız. İnsanların hakkının ne olduğunu biliyoruz, bileceğiz, ona göre davranacağız. Şeffaf olacağız. Her türlü ihalemiz şeffaf olacak. Ranta, rüşvete, adamcılığa, adam kayırmacılığına varsa son vereceğiz, olmasına da müsaade etmeyeceğiz. Benim adaleti paylaştırmada, adil olmadaki en büyük ölçütüm şudur; işi ehline vermek. İşi; ehline, hak edene, işini bir adım daha ileriye götürmek için ve nasıl daha iyi yapabilirim diye hayal kurana, kurduğu bu hayali gerçekleştirmek için var gücüyle, gecesini gündüzüne katarak çalışana vereceğiz. Bunu yaparken de kimsenin siyasi görüşüne bakmayacağız.”
GENÇLERE VE ÇOCUKLARA ÖZEL PROJELER
Önümüzdeki günlerde detaylarını kamuoyu ile paylaşacakları projeler hakkında bilgiler veren Millet İttifakı’nın Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşad Mithat Özkan, Yunusemre ilçesinin demografik yapısına ilişkin verilerle çalıştıklarını belirtti. Çocuklara ve gençlere yönelik projelere özel bir yer verdiklerini vurgulayan Millet İttifakı’nın Yunusemre Belediye Başkan Adayı Özkan, eğitimden girişimciliğe her alanda belediyenin imkanlarını ülkenin geleceği çocuklar ve gençler için seferber edeceklerini söyledi. Gelişen dünyada artık kamunun da teknoloji üretmesi gerektiğini ve belediyelerin de bu sürecin dışında kalamayacağını ifade etti. Yunusemre’de yaşayanların mutluluğu için çalışacaklarını belirten Millet İttifakı’nın Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşad Mithat Özkan, belediyede personelinden başkanına kadar herkesin gülümseyeceğinin ve vatandaşın asık suratlı kimseyi görmeyeceğinin sözünü verdi.

 
 
 
 
 

Editör: TE Bilişim