14 Mart 2019 Perşembe  günü Saat 11:30 partililer ve adaylar tarafından Doğu Kışlası önünde karşılanacak olan  DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, saat  13:00’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na (Sekiz Havuzu) geçecek. Gültekin Uysal burada Partisinin Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu’nun seçim standında Manisalılar ile buluşacak. Daha sonra saat 15.00’te Tevfik Lav Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’na geçecek olan Genel Başkan Gültekin Uysal burada; Partisi’nin; Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şule Tunalı, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu, Yunusemre Belediye Başkan  Adayı İsmail Taşkıran, Ahmetli Belediye Başkan Adayı Refik Koray ve Alaşehir Belediye Başkan Adayı  Azim Kökten’i kamuoyuna tanıtacak.  Genel Başkan Gültekin Uysal ve DP adayları burada birer konuşma ve proje lansmanlarını yapacak.  DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Manisa’nın DP Belediye Başkan Adaylarının tamamı saat 19.15’te ise ETV’nin Seçim Masası Programına katılarak; hem kedilerini hem de projelerini anlatacak. Program Tevfik Lav Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’ndan naklen yayınlanacak. Genel Başkan Gültekin Uysal günün sonunda, saat 22.30'da Manisa’dan Ankara’ya hareket edecek.
“GENEL BAŞKANIMIZIN MANİSA’YA GELMESİNDEN ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ”
Genel Başkanları Gültekin Uysal’ın Manisa’ya gelmesinden onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden DP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu, “Türkiye’nin kökleri çok eskiye, 1946 yılına dayanan ve ilkeleri en sağlam siyasi partisi olan Demokrat Parti’nin genç, dinamik ve kıvrak zekalı Genel Başkanı, liderimiz Sayın Gültekin Uysal Manisa’ya gelerek bizleri onurlandırıyor. Demokrat Parti’nin tüm adayları ile arkadaşlık, kardeşlik, saygı ve sevgi çerçevesinde; talip olduğumuz belediyeleri kazanmak için çalışıyoruz. DP’nin tüm adayları birbirinden değerli. Üstelik bizim büyükşehir Belediye Başkan Adayımız bir kadın. Kimsenin cesaret edemediği bir adım attı Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Şule Tunalı. Manisa’nın ilk ve tek kadın belediye başkan adayı olarak tarihe geçecek. Allah yolumuzu açık eylesin, utandırmasın” dedi.
‘HALK EKMEK VE HALK SÜT’ PROJESİ
‘Halk Ekmek ve Halk Süt’ projesinden bahseden DP’li Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu, sosyal belediyecilik anlayışı ile sağlıklı nesiller yetiştirmek için Halk Ekmek ve Halk Süt Projesini hayata geçireceklerini ilan etti.  Kıraloğlu bu projesi ile kırsalda zor günler geçiren süt üreticisine ve dar gelirli ailelere büyük destek vermiş olacaklarını dile getirdi. Kıraloğlu, “Dar gelirli vatandaşlarımız  için; birçok şehrimizde uygulanan Halk Ekmek ve Halk Süt projelerini,  Şehzadeler İlçemizde hayata geçireceğiz. Böylece dar gelirli vatandaşlarımıza ücretsiz ekmek, ucuz ancak sağlıklı süt tüketmek isteyen vatandaşlarımıza da Halk Süt imkanı sunarak, hem üreticiye, hem de tüketiciye kazandıracağız” dedi.
UCUZ, KALİTELİ, SAĞLIKLI HALK SÜT
Halk Süt projesiyle, hem üreticiyi hem de tüketiciyi destekleyeceklerine vurgu yapan Uğur Kıraloğlu, “Halk Süt projesiyle bir taraftan kırsalda hayvan besiciliği yapan üreticiyi destekleyeceğiz, diğer taraftan da halkın sağlıklı, ekonomik ve doğal süt ihtiyacını karşılayacağız. Çiftçinin, hayvancının ürettiği sütler, doğrudan halkın tüketimine sunulacak. Şehzadeler İlçesi’ndeki üreticilerden alınan sütler, her türlü kontrollerden geçirildikten sonra; sağlıklı ve doğal şartlarda şişelenerek, soğuk zinciri bozulmadan halkın tüketimine sunulacak. Halk Sütlerimiz, pastörize günlük süt olma özelliğini taşıyor olacak. Halk sütlerimizin içine başta su olmak üzere, herhangi bir madde katmayacağız. Sütlerimizi piyasadaki sütlerden çok daha ucuza halkımıza sunacağız. Halk Ekmek büfelerinden ilk planda 5 litrelik kaplarda satılacak olan halk süt, daha sonra; yarım, 1, 1.5 ve 3 litrelik  kaplarda da satışa sunulacak. Halk sütlerin litre fiyatları o günün şartlarına göre ilan edilecek” bilgisini verdi. 
HALK EKMEK PROJESİ
“Çiftçi üretecek, halk tüketecek. Her iki tarafta bu işten kazançlı çıkacak” diyen Uğur Kıraloğlu Halk Ekmek projesinin detaylarını da açıkladı. Kıraloğlu, “Fırıncılar Odası Başkanı, yetkililer ve fırıncı kardeşlerimizle masaya oturacağız. Şehzadeler Belediyesi ve fırıncılarımız arasında bir Halk Ekmek Satış Protokolü imzalayacağız.  Eğer fırıncı esnafımız böyle bir protokole yanaşmaz ise biz Şehzadeler Belediyesi olarak; bir Halk Ekmek Fabrikası kuracağız ve bu fabrikada halkın ucuza alabileceği, ancak  sağlıklı ekmekler pişireceğiz. Sonrada belirlediğimiz şehrin muhtelif yerlerinde ki noktalara halk ekmek büfeleri monte edeceğiz. Bu büfelerde hem Halk Ekmek, hem de Halk Süt satışları yapacağız.  Anlaşmamızı ve protokolümüzü kabul eden; fırıncı, bakkal, market veya benzeri satış noktalarında da Halk Ekmeğin satılmasına imkan sunacağız. Kuracağımız Halk Ekmek Fabrikası, çağımızın modern cihazları ve fırınları ile üretim yapacak. Fabrika seri üretim yapabilme kapasitesine sahip, modern bir pişirme ve hamur yoğurma yapısına sahip olacak. Hijyen, sağlıklı malzeme ve kalite; Halk Ekmek projemizde ilk ilkemiz olacak. Üreteceğimiz Halk Ekmekler arasında Çölyak hastalarının kullandığı glutensiz Ekmek ve un satışına da başlayacağız. Çölyak hastalarına da böylece destek olmuş olacağız. Halk Ekmek projesinin sürekliliğini sağlanması için ise; finans ve satış fizibiletisi kuruluş öncesinde iyice araştırılarak, proje elde edilen veriler ışığında şekillendirilecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim