Yunusemre İlçe Başkanı Güngör Serdar Bozyaka'nın yaptığı açıklama şu şekilde: 
"11 Aralık 2017 Pazartesi günü Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından siyasi bir operasyonla görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili bir açıklama yaptık ve İçişleri Bakanlığı bir Belediye Başkanı’nı görevden almak istiyorsa adres veriyoruz diyerek Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi işaret etmiştik. Yaptığımız bu açıklamaya yanıt AKP Manisa İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya Biriminden geldi.
Sayın AKP İl Başkanı’na soruyorum;
Kendisi Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi’nin arkasında durmaktan mı korkuyor da AKP İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya birimi adı altında açıklama gönderiliyor? Konuşulan iddialar üzerine önümüzdeki dönemlerde Sayın Belediye Başkanının görevden alınıma veya gördüğü lüzum üzerine istifa ettirilme ihtimalinin varlığından çekiniyor da onun için mi Tanıtım ve Medya Birimi adı altında açıklama yapıyor?
Ben Ataşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Battal İlgezdi başta olmak üzere partimizin tüm Belediye Başkanları ve Milletvekillerinin arkasındayım. Sayın İl Başkanı’na soruyorum; sen Ankara, Niğde, Bursa, İstanbul ve Balıkesir Belediye Başkanlarının arkasında mısın?
Ankarayı parsel parsel satan, İstanbul’a ihanet eden, gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum diyen Belediye Başkanlarının arkasında mısın? Aileme kadar, evime kadar tehdit edildim diyen, ağlayarak istifa eden Belediye Başkanı’nın da arkasında mısın?
AKP Genel Merkezi’ne iletilen mektupla ortaya çıkan; Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi’nin silahla adam kaçırma olayı hakkında da bir açıklamaları olacak mı?
Gençliğim üzerinden haysiyet cellatlığı yapanlara soruyorum; referandumda seçilme yaşını 18’e indiriyoruz diyerek genç seçmenlerin oylarını almaya çalışanlar kendileri değil miydi?
Şimdi 30 yaşında bir gencin İlçe Başkanı olmasından neden rahatsız oldular?
Ayrıca; şahsımın siyasi tecrübesi bana cevap yetiştirmeye çalışanların birçoğundan fazladır ve ilkelidir. Yaklaşık on yıldır parti örgütümün çeşitli kademelerinde başkanlık ve yöneticilik yaptım, siyaseten öğrenemediğim ve asla da öğrenmeyeceğim tek şey siyasi ahlaksızlıktır.
Ancak; bizi yaptırdıkları yalan haberler ve iftiralarla susturmayı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bizler ne zaman tehdide boyun eğdik de bundan sonra eğeceğiz. Hakkımızda mesnetsiz haberler yaptırmış olmaları yaptığımız açıklamanın ne kadar haklı ve doğru olduğunu göstermektedir.
Bize Yunusemre Belediyesi’ni ziyaret etmemizi önermişler. Sayın Belediye Başkanı’nın kendisinden de aynı davet geldiği takdirde Belediye Başkanlığı’na ziyarete gitmeye ve önerilerimizi iletmeye her zaman hazırız. Yunusemre Belediyesi şu an için AKP’li bir Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor olabilir, ancak önümüzdeki yerel seçimlerde Yunusemre Belediyesi’ni kazanacağız ve rantçı belediye değil halkçı belediye nasıl olur herkese göstereceğiz. Biz; ilçemiz ve Manisamız için her zaman diyaloğa açığız.
Saygılarımla."
 


 

Editör: TE Bilişim