AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilleri ile toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ünal, seçim barajına dair "Bizim bu konudaki görüşümüz de kamuoyu ile paylaşılacak. Siyasi partiler de konuşacak ve bir nihai karara varacaklardır." dedi.
"6 TOPLANTI YAPILACAK"

Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Daha önce düzenli olarak sayın Genel Başkanımız milletvekilleri ile bir araya geliyordu. Tekrar Genel Başkanlığa dönmesi ile birlikte, AK Parti grubu ile tekrar, genel merkezimizde bir araya geldiler. Türkiye'nin meseleleri, AK Parti'nin karar vermesi gereken hususlarda milletvekillerimizin görüşleri alındı. İllerin sorunları ele alındı, 6 toplantı yapılacak.
"SEÇİM BARAJIYLA İLGİLİ GÖRÜŞÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞIZ"

Özel olan bir konunun öncelikli olarak tartışılması, bu meseleyi karşılıklı olarak tartışmaları ve değerlendirmeler, değerlendirmeler sonucunda bir karara varılmasıdır. Seçim barajıyla ilgili görüşümüz de kamuoyu ile paylaşılacak. Siyasi partiler de konuşacak ve bir nihai karara varacaklardır."
BAHÇELİ TARTIŞMAYI BAŞLATMIŞTI

Hatırlacanacağı üzere MHP lideri Devlet Bahçeli, salı günü grup toplantısında seçim barajının düşürülmesi gerektiğini söyleyerek tartışmaları başlatmıştı.
İşte Bahçeli'nin o açıklamaları:

"Şimdi Türkiye'de iki şeye dikkat etmek gerekiyor. Artık bu zorlamalar ve dayatmalarla birilerini öldürerek, kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız, demokrasi içerisinde bunu nasıl başarırız, Türkiye'yi nasıl bir istikrar ve normalleşme sürecine getirebiliriz konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Bu yüzde 5 mi olur Batı demokrasilerindeki gibi, yüzde 7 mi olur yoksa yüzde 10'da kalıp böyle mi devam etmesi gerekir, bunları görmek lazım. Bu konuyu yaparken bir başka partiyi yok farz edip ezerek kendine bir yol çizmeye çalıştığında da onun da bir anlamının olmadığı görüldü. Bütün bunlardan ders çıkartmak lazım."

Editör: TE Bilişim