Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasına yerel seçimlere değinerek başlayan Özel, belediye başkanı seçildiği için milletvekilliği görevine devam edemeyecek 4 isme teşekkür etti. Özel, "Afyonkarahisar milletvekilimiz ve önceki dönem Grup Başkanvekilimiz Burcu Köksal, Adıyaman milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere, Kastamonu milletvekilimiz Hasan Baltacı ve Kırıkkale milletvekilimiz Ahmet Önal… Kendilerine verdiğimiz görevi hakkıyla yerine getirerek bu gruptan ayrıldılar ama o illerin belediye başkanı oldular. Bize oy veren hiç kimseyi pişman etmeyeceğimize buradan söz veriyoruz" dedi.

Partisinin yerel seçimlerden birinci parti olarak çıktığına vurgu yapan Özel, ilkj genel seçimde de iktidar olacaklarını söyledi. Özel "İlk seçimde Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu mutluluğu çok kişiye borçluyuz. Bugünlere geldiğimizde teşekkür edilecekse önce örgütümüze, aramızda olmayanlara yürekten teşekkür ediyorum. Baba ocağının bacasını tüttürenlere selam olsun.

Sayın Grup Başkanvekilim kendisine ulaşan notlar çerçevesinde burada olanları selamladı. Ben burada olmayan ve bundan sonra da burada olmayacak olan 4 kişiyi selamlamak istiyorum.

Afyonkarahisar milletvekilimiz ve önceki dönem Grup Başkanvekilimiz Burcu Köksal, Adıyaman milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere, Kastamonu milletvekilimiz Hasan Baltacı ve Kırıkkale milletvekilimiz Ahmet Önal…

İllerinde tek milletvekiliydiler, kimi 1 dönem kimi 4 dönemdir bu görevi yaptı. O ilin sesini Türkiye’ye duyurdu. Ve her birisi her iki kişiden birinin oyunu alarak kendilerine verdiğimiz görevi hakkıyla yerine getirerek bu gruptan ayrıldılar ama o illerin belediye başkanı oldular.

Bize oy veren hiç kimseyi pişman etmeyeceğimize buradan söz veriyoruz. Milletin hem hükümete hem partimize çizdiği siyaset konusunda görüşlerimi paylaşacağım.

"BİZE DÜŞEN FİLİSTİN DAVASINA SAHİP ÇIKMAKTIR"

Ortadoğu 7 Ekim'den bu yana zor günler yaşıyor. İsrail ile İran arasındaki gerilimi takip ediyoruz. Bu süreçte tarafların gerginliği artıracak adımlardan uzak durması gerektiğini yineliyorum. Etrafımız ateş çemberine dönüşmüşken ülkemiz tansiyonu düşürecek her çabanın öncüsü olmalıdır. Gazze'de ateşkes sağlanmadan gerilimin engellenmesi mümkün değildir.

Dün Filistin'de olacaktım ama hafta sonu yaşanan saldırılardan sonra hava sahalarının kapatılması ziyaretimizi ertelememize neden oldu. En kısa zamanda Filistin'e giderek, 33 bin kaybın dünyaya duyurulmasını sağlayacağız. Bize düşen Bülent Ecevit'in Arafat'la kurduğu ilişki ve Deniz Gezmiş'in Filistin davasına sahip çıkmaktır.

Etkili dış temaslar, doğru bir dış politika, doğru hattın tutturulması, ülkemizin ve müttefiklerimizin haklarının korunması konusunda CHP şimdilik ana muhalefettir ama yurtdışında Türkiye'nin partisidir. 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması ve tanınması yönündeki inancımızı ifade etmek isterim.

ANTALYA'DAKİ TELEFERİK FACİASI

Böyle meselelerde yıllardır, kimin sorumluluğu varsa sonuna kadar soruşturulmasını savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Kusuru varsa kimsenin gözünün yaşına bakılmasın. Adaletin tecelli edeceği yer hukuktur. Antalya'da büyük bir hukuksuzluk, kanunsuzluk ve vicdansızlıkla karşı karşıyayız.

2017'de AK Parti döneminde inşa edilmiş bir teleferik. Hattın yönetimi bakanlık tarafından kabul edilen sertifikalı bir şirkete yaptırılmışken, Mesut Kocagöz, şirketin belediye şirketindeki görevinden ayrılmışken, teleferik 3 kez daha denetlenmişken bugün hiçbir kusuru olmadığı halde tutukluluk gibi bir tedbire başvurulması; Allah'tan korksunlar. Soma'da 301 madenci öldü bir kamu görevlisi yaşanmadı. 22 yıllık iktidarlarında bir kişiye yargılanma izni vermemişken, yaşanan olayın günah keçisi olarak Mesut Başkan'a yıkanlara yazıklar olsun.

28 Şubat'ın kinini 85 yaşındaki isimleri cezaevinde tutan bir kin var. Bu vicdansızlığın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Çetin Doğan ve diğer hasta tutukluların tahliye edilmesi gerekmektedir.

HATAY'DAKİ SEÇİM SONUÇLARI

Hatay'ın iradesine sahip çıkmak için YSK'ya bizzat başvurumuzu yaptım. Eğer geçen 31 Mart seçimi AK Parti'nin o başvurusuyla yenilendiyse bizim dosyamıza göre en az 8 kez yenilenmesi gerekmektedir. Tam kanunsuzluk halinin, her bir iddiamızda bu kadar da olmaz dedirten maddesi var. 108 seçmen kısıtlılık kararı varken oy kullandıklarını ispatladık. 3 bin 389 seçmen ölmüş oldukları halde yerlerine oy kullanıldı. Geçersiz oylar farkın 15 katı olmasına rağmen itirazımız reddedilmiştir. Tam kanunsuzluk burada yoksa bu kanun neresinde yazmaktadır, buna susacak olanlar kendi vicdanlarına ne cevap verecekler. Halkın iradesi sakatlanmıştır.

"CHP HİÇBİRİMİZİN TAPULU MALI DEĞİLDİR"

İYİ Parti’de Kurultay günü... Meral Akşener veda etti: "Partiyi ben kurdum, artık siz koruyacaksınız" İYİ Parti’de Kurultay günü... Meral Akşener veda etti: "Partiyi ben kurdum, artık siz koruyacaksınız"

CHP'yi, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde nasıl iktidar yapacağımızı konuşmaya çalışmaya başlıyoruz. Türkiye ittifakı ile bir büyük ittifakı sağladık. CHP hiçbirimizin tapulu malı değildir, bu parti baba ocağıdır. Tapu bir kişidedir, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Baba evine milliyetçi demokratlar geldi, yakasında olmasa gönlünde yakasında güneş olan iyi insanlar geldi, MHP'nin kayıtsız şartsız desteğinden bu kadar yokluğa bitmiş ülkücüler MHP'ye geçmişte gönül verenler geldi. Baba evine yalandan tiksinmiş muhafazakar demokratlar geldi. Baba evine bizlere güveni ile Kürt demokratlar geldi. Hiçbirini pişman etmeyeceğiz. Türkiye İttfakı herkesi kapsar."

Editör: İclal Çiçek