Balaban, Akmescit sakinleriyle buluştu: ‘Vatandaşımızla iç içe olacağız’ Balaban, Akmescit sakinleriyle buluştu: ‘Vatandaşımızla iç içe olacağız’

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Mecliste basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye oy vermediğini açıklayan Abdüllatif Şener'in açıklamalarına tepki gösteren Özel, "Açıklamalarını içim acıyarak, kanım donarak izledim. Vicdanı kara, kalbi kurumuş!" dedi.

Özel, şunları dile getirdi:

"CHP toplumun belli kesimlerine erişmek, açılmak, Şener'in Adalet ve Kalkınma Partisinin 'Erdemliler Hareketi' diye kurulduğu dönemden sonraki savrulmasını deşifre ettiği, sözde ona isyan ettiği ve toplumun vicdan sahibi muhafazakar kesimlerini temsil ettiğini ifade ettiği bir dönemde CHP listelerinden kendine yer buldu.

Samimiyetle şunu söyleyeyim: Hangi CHP'linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi ama bizim de o arkadaşımıza bir özür borcumuz var. Ona oy atan CHP'lilere bir özür borcumuz var.

Seçildikten sonra partiye kayıt olmuş, ikinci turdan sonra istifa etmiş, orada da suçüstü yakalandı ki Genel Başkan'a ikinci turda da oy vermemiş, birinci turda da oy vermemiş... Vicdanı kara, kalbi kurumuş! Kendisine alan açan bir partiye teşekkür etmesi gerektiği bir günde bir kez daha aynı alanı açmadı diye ihanet eden bir anlayışa ne denir?

Bunun tekrarlanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Bu seçim sonucundan ders alacağız ya. Abdüllatif Şener'in seçildiği seçimin sonucundan da ders almak lazımmış. Abdüllatif Şener'e listemize koyup da oy verdirdiğimiz ve onu buraya taşıyıp da taşıyamadığımız CHP'lilerden özür dilemek dışında söylecek bir şey yok." 

KUŞOĞLU'NA YANIT: "KİŞİSEL UYARILARIDIR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olmalı" sözlerine de yanıt veren Özel, şunları söyledi:

"Seçimin sonuçları her kademede değerlendiriliyor. Bu konuda Sayın İmamoğlu'nun, benim, Sayın Genel Başkanımızın farklı zamanlarda farklı değerlendirmeleri oldu. İlk günlerde özellikle sosyal medyada Sayın Genel Başkan'a yönelik olarak üslubunu asla kabul etmediğimiz hakaretamiz yaklaşımlardan da son derece rahatsız olduğumuzu ifade etmiştik. Bugün CHP değişimi konuşmaktadır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Değişimin önünü açacağım' ifadesini konuşmaktadır. Ekrem İmamoğlu'nun 'Değişime Genel Başkan'ın liderlik etmesi gerektiği' ifadelerini konuşmaktadır. Özgür Özel'in 'Değişimin kararlı ama vefalı olması gerektiğini' konuşmaktadır. Meşru bir zeminde üç ismin birbiriyle iletişim halinde olduğu, birbirine saygı duyduğu, birbirine omuz verdiği ve birbirleriyle ilişkilerinde olması gerektiği zeminde ve partiyi kayıyarak götürdüğü bir noktadayız.

CHP tek bir parçadır. Ben CHP Grup Başkanı sıfatıyla, Sayın Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İBB'nin seçilmiş Belediye Başkanı sıfatıyla, Sayın Genel Başkanımız da Genel Başkan sıfatıyla son derece özenli, saygılı, yapıcı bir tutum içindeyiz. Bunun dışındaki uyarılar, kişisel uyarılardır. Bu uyarılar Genel Başkanın takınmadığı bir üslup, aksine sayın Genel Başkanımızın yapıcı tutumu ortadayken niçin yapılmaya ihtiyaç duyulmuştur onu Sayın Kuşoğlu ile karşılaştığımızda konuşuruz. Kendisi saygı duyduğumuz bir büyüğümüzdür. Biz örnek biçimde tartışıyoruz."

ADAYLIK SORUSUNA YANIT

"CHP Genel Başkanlığına aday mısınız" sorusuna da yanıt veren Özel, şunları kaydetti:

"Daha önce de ifade ettim. CHP için en doğru kararı vermek durumundayız. Kişisel kararlarımızın bir önemi yok. Bana sordular 'Aday mısınız' diye. Genel Başkan adayı da olurum, sorumluluk da yaparım, fedakarlık da yaparım dedim. Sayın Genel Başkanımız ile, Sayın Ekrem İmamoğlu ile, önceki genel başkanlarımız ile, partimizin büyükleri ile, gençleri ile temas halindeyiz. Gerektiği yerde sorumluluk almaktan ve eğer gerekiyorsa fekadarlık yapmaktan kesinlikle kaçınmayacağım. Bugün için bir adaylık ilanım yoktur ancak sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem."

Editör: Ali Gözen