Ahmet ÜNSAL/Manisa

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada Alman devi Bosch takım halinde birinci, Schneider Elektrik ikinci ve Vestel beyaz eşya adını üçüncülüğe yazdırdı.

Yarışmanın finalinde ise OSB Müdürü Funda Karaboran’ın pasta jesti ile tüm yarışmacılar damak tadına ulaştı

 OSB Başkan danışmanı Nihat Akyol,Manisa OSB Müdürü Funda Karaboran,İtfaiye Müdürü Tolga Kadaz, firmaların yetkililerin yanı sıra 7 Fabrikadan katılan yarışmacıların renk kattığı etkinlikte nefesler tutuldu.

YARIŞMA 4. BÖLGEDE OLDU

Wolsvagen’in Manisa Organize Sanayi Bölgesine fabrika kurması için Ticaret ve Sanayi Odası nezninde şirket açıp son anda geri adım atmasıyla birlikte şimdi gözler Tesla’nın sahibi Elon Musk’a çevrilmesiyle birlikte Manisa’da yeni bir otomotiv devi heyecanı sardığı OSB’deki firmalar yangın güvenlikleri üst düzeyde tutabilmek adına 4. Bölgede yangın tatbikatına katılım sağladı.


    
ÖNCESİNDE OSB İTFAİYESİNDEN TATBİKAT

Yunusemre'nin borç tablosu belediye binasına asıldı Yunusemre'nin borç tablosu belediye binasına asıldı

Hem bireysel aynı zamanda takım halindeki yarışlar 4 saat boyunca sürdü.Öncesinde İtfaiye Müdürü Tolga Kadaz yönetimindeki itfaiye birimi organize sanayi bölgesinde meydana gelen yangınlara nasıl müdahale ettiklerini tatbikatla gösterdiler.


   
ŞİMDİ YARIŞ ZAMANI NEFESLER TUTULDU

Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Sanayi Ticaret A.Ş.,Vestel Elktronik Sanayi, Schneider Elektrik,Vestel Beyaz Eşya Sanayi, Emas Makina Sanayi A.Ş, Belenco ve Mercan Endüstriyel Tasarım Makine Sanayi Ltd. Şirketi bünyelerinde oluşturulan yangınlara yönelik Acil durum Müdahale ekipleri isimlerini şampiyonluğa yazdırabilmek için tüm hazırlıklarını tamamladı.

İlk yarışma Bireysel motivasyon güç parkuru olarak gerçekleşti.Tır tekerin yer aldığı parkurda Vestel Elektronikten Ufuk Erdem diğer rakiplerinde önce finiş çizgisine ulaşarak birinciliği elde etti.Vestel Elektronik Güç parkurunda takım halinde birinciliği rakiplerine kaptırmadı.

Acil Durum ekiplerindeki takım yarışmasında ise Alman devi Bosch ekibi yarışmanın şampiyonluğunu göğüsledi.İkinciliği ise Schneider Elektrik takımı ve üçüncülüğü de Vestel Beyaz Eşya fabrikası takımı elde etti.

Yarışmada derece elde eden takımların kupalarını OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran,Manisa İtfaiye Daire Başkanlığı Merkez Müdürü Kazım Memiş,OSB İtfaiye Müdürdü Tolga Kadaz  verdi.

Günün finalinde ise sürpriz Bölge Müdürü Karaboran’dan geldi.Dev pastayı yarışmaya katılan takım kaptanları ile birlikte kesti.

“DAHA GÜÇLÜ BİR İTFAİYE YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapan ve yapmaya devam eden kuruluşlarının her birinin  dünya markası firmalardan oluştuğuna işaret eden OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran; “Bu firmalarımızın gönül rahatlığı ile üretimlerini 24 saat boyunca yapabilmeleri için her türlü çalışmalarımızı eksiksiz olarak sürdürmeye devam ediyoruz.İtfaiye birimlerimizi de hem araç hem de personel yönünden güçlendirmek bunların içerisinde yer alıyor.Bugün için araç parkurumuzun sayını 8’e çıkarttık.Personel sayımızı da 21 yaptık.Önümüzdeki günlerde genişleyen bölgemiz için ikinci bir müfreze ekibini devreye koyacağız.En son akıllı tam donanımlı 28 metre uzunluğunda merdiveni olan aracın yanı sıra yangınlara öncü olacak bir aracıda itfaiye filomuza kattık.Temennimiz ve duamız bu araçlara gereksim olmasın.Bu tür yarışmalar işyerlerimizde bulunan acil durum ekiplerinin bilgilerini taze tutmaktır” dedi.

Editör: Ali Gözen