YÖK'ten denklik için yeni düzenleme YÖK'ten denklik için yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı programda özel okullardaki servis ve yemek ücretine değindi, çok tartışılan 'cep telefonu ile derse girme' konusuna dair önemli açıklamada bulundu.

Bakan Tekin, "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" dedi. Okullarda kayıt ücreti ve bağış zorunluluğu bulunmadığını söyleyen Tekin, "Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz" ifadesini kullandı.

ÖĞRETMENLER DE DERSE CEP TELEFONU İLE GİREMEYECEK

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

Bakan Tekin, "Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Atama sürecine değinen Bakan Tekin, "Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz" müjdesini verdi.

Deprem bölgesinde güçlendirme yapılan ve onarılan okullar olduğunu söyleyen Tekin, 48 bin dersliğin elden geçirilerek eğitim öğretime hazır hale getirildiğini belirtti.

Editör: Ali Gözen