İZMİR (İHA) - Manisa Ahmetli’de yaşayan diyabet hastası Nuriye Uysal’da, karaciğer yağlanmasına bağlı olarak karaciğer yetmezliği tablosu gelişti. Karaciğer nakli olması gereken Uysal, kadavradan organ çıkmayınca oğlu Hikmet Uysal’ın organı ile şifa buldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Dr. Zafer Beken Organ Nakli Merkezi ekibi tarafından nakil işlemi yapılan anne-oğul, “hayata dönüş” pozu verdi. 
“Oğlumu dünyaya getirdim, şimdi o bana bir can verdi” 
Anne Nuriye Uysal “Acil nakil olmam gerekiyordu. Kadavradan organ nakli bekledim ama çıkmadı. Oğlum ciğeri olmasaydı yaşama tutunamayacaktım. Oğlumu dünyaya getirdim, şimdi o bana bir can verdi” derken, oğlu Hikmet Uysal da “Ona, bana ait olan bir şeyi vermedim. Ben bu canı zaten annemden aldım. Hiç düşünmeden nakil için gönüllü oldum. Sağlık durumumuz da çok iyi” dedi. 
İEÜ Medical Point Hastanesi Dr. Zafer Beken Organ Nakli Merkezi ekibi, Nuriye Uysal’ın canlı verici ile hayata döndüğünü hatırlatarak kadavradan organ naklinin önemine vurgu yaptı.

Manisa'da hasta ve sağlık çalışanları arasında iletişim kuvvetlenecek Manisa'da hasta ve sağlık çalışanları arasında iletişim kuvvetlenecek

AW085686_01