Manisa İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandıktan sonra taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan uygulamalara imza atan Fahri Aktaş, Manisa’nın daha huzurlu bir kent olabilmesi amacıyla çalışıyor. Aktaş’ın bu çabası Manisahaberleri.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Yalçın’ın köşe yazısına da konu oldu.  Murat Yalçın, Aktaş’ın tarzının Manisa’nın huzur ve güvenliği açısından kıymetli olduğunu belirttiği yazıda, vatandaşların yapılan çalışmalardan memnun olduğuna dikkat çekti.  
Söz konusu yazı Fahri Aktaş’ın daha önce görev yaptığı Zonguldak ve Giresun’daki basın kuruluşları tarafından da yayınlandı. 
Zonguldak Elmas TV yazıyı seslendirme yöntemiyle yayına verirken, yesilgiresun.com.tr de yazıyı alıntılayarak, Fahri Aktaş’ın kısa sürede Manisalıların gönlünü kazandığının vurgu yaptı. 
İşte yesilgiresun.com.tr’de yayınlanan haber…

TIKLA - GİRESUN'UN UNUTAMADIĞI FAHRİ AKTAŞ ŞİMDİ MANİSA'DA VATANDAŞIN KALBİNİ KAZANDI

Giresun'un Unutamadığı Emniyet Müdürü Şimdi Manisa'da Vatandaşın Kalbini Kazandı!
2017-2021 yılları arasında Giresun İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Fahri Aktaş şimdiki görev yerinde de vatandaşın kalbini kazandı.
Giresun'da 2017-2021 yılları arasında görev yaptıktan sonra Zonguldak'a tayin olan Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, şimdi de tayin olduğu Manisa'da halkın sevgisini kazandı.
Giresun'da görev yaptığı süreç içerisinde halkla iç içe olan ve vatandaşların büyük sevgisini kazanan eski Emniyet Müdürümüz Fahri Aktaş, Zonguldak'ta görev yaptığı süreçte de yöre insanı tarafından çok sevildi.
Başarılı çalışmalarının karşılığı olarak Manisa'ya atanan Aktaş kısa sürede Manisa'da da çok sevilen ve ilgi gören bir bürokrat oldu.
Manisa'da yayınlanan Manisa Haberleri internet sitesinde köşe yazısı yazan 25 yıllık gazeteci arkadaşımız Murat Yalçın, Müdür Fahri Aktaş için neler yazmış: 

Emniyet Müdürünü Alaybey'de halkın arasında görmek
Emniyet müdürleri genelde asık suratlı, ciddi ve biraz da ulaşılmaz olur. Nihayetinde Polis Teşkilatı'nın başındaki isimdir. Belki de öyle olması mesleğin getirmiş olduğu bir sonuçtur.
Ancak bu kurala uymayan sıcakkanlılıkta emniyet müdürleri de var. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandıktan sonra fark ettiğim en önemli özelliği, samimiyeti ve sıcakkanlılığı... 
25 yılı aşkın bir süredir gazetecilik mesleğin içindeyim. Birçok emniyet müdürü geldi geçti. İlk kez bir emniyet müdürü ile WhatsApp'tan direkt diyalog kuruyorum, fotoğraf alışverişi yapıyoruz.
Oysa tanışalı daha 1 ay olmadı.
Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak kendisini ziyarete gittiğimizde güler yüzlü, karizmatik ve Manisa'yı da bilen birini karşımızda buluverdik.
Sayın Fahri Aktaş çocukluk yıllarında Manisa'ya sık sık geliyormuş. Manisa'nın birçok cadde ve sokağını bilen bir isim.
Geldiği günden itibaren özellikle eğitim camiasına yönelik yaptığı çalışmalar ve ziyaretler inanın çok kıymetli.
Biliyorsunuz, uyuşturucu ve benzeri birçok suçun doğduğu ve hayat bulduğu noktalar okul çevreleri...
Sayın müdürümüz göreve geldiği andan itibaren kendisine yapılan tebrik ziyaretlerini bitirir bitirmez hemen okul ziyaretlerine başladı. Yetmedi, sivil toplum kuruluşlarına gitti. Bunlar öyle boş ziyaretler değil.
Gittiği her yerde Manisa'nın güvenliği ile ilgili birebir, bizzat halktan, vatandaştan, öğrenciden bilgi aldı, Manisa’nın genel durumunun fotoğrafını çekti.
En son yaptığı ziyaret Alaybey çarşısı... Malumunuz Alaybey'de tıpkı Karaköy'de olduğu gibi kahvehane sakinleri, esnaflar çok hareketlidir, herkes birbirini tanır.
Eminim çoğu emniyet müdürümüzü karşısında görünce şaşırmıştır.
Çünkü o bir siyasetçi değil, idareci. Manisa emniyetinin başındaki isim. Ama onun yapacağı ziyaret belki birçoğundan çok daha önemli.

Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama

Fahri Aktaş, tavırlarıyla adeta halktan biri izlenimini veriyor.
Bunun bir emniyet müdürüne veya bir şehre ne faydası olabilir.
İşte bam teli tam da burası...
Bir emniyet müdürü halkla direkt temas kurabiliyorsa, birincisi bu bir özgüvendir. İkincisi ise olası problemleri, olası asayiş eksikliklerini direkt öğrenebileceği en gerçekçi kaynak halktır.
Bir de o mahalleye özel bazı problemler olabilir. Onları da kaynağından dinleme şansı bulmak anlamına geliyor bu ziyaret.
Sayın Fahri Aktaş'ın ziyaretinden fotoğraflar yine kendi WhatsApp'ından bana ulaştığında inanın tek tek her kareyi inceledim.
Hepsi çok samimi, çok içten.
Bir emniyet müdürü göreve başladıktan 1-2 ay sonra Alaybey’i veya herhangi bir mahalleyi ziyaret etmese kim ne diyebilir. Veya kim 'neden ziyaret etmedin’ diye sorar? Hiç kimse... Ama Sayın Fahri Aktaş bir eksiklik görmüş. Emniyet ile halk arasında, emniyetle kamuoyu arasında, emniyetle basın mensupları arasında bir mesafe fark etmiş olabilir.
Ve varsa bir sorun, bunu bir klasik polis tavrıyla değil, daha babacan bir yöntemle çözme yolunu seçmiş belli ki.
Şuna eminim; Sayın Fahri Aktaş doğru yolda... Ve darısı sorunlardan bihaber, koltuklarından kalkmayan, makam araçlarından inmeyen bazı idarecilerin başına...
Gelelim sonuca…
Vatandaş polisine güveniyorsa ona yardımcı olur, onunla bütünleşir.
Şimdi Alaybey'deki vatandaşlarımız Fahri Aktaş'ı unutur mu sizce? Elini sıkıp görüştüğü öğrenciler, eğitimciler unutur mu? 
Asla unutmaz. O içilen çayların, kahvelerin hatırı çok var...
Bu ne güzel bir davranış, ne güzel bir tarz.
Umarım Fahri Aktaş liderliğindeki Manisa Emniyeti çok başarılı olur, operasyonlar devam eder ve Manisa çok daha huzurlu bir kent haline gelir.
Ve son olarak bir temenni; Ayağınıza taş değmesin…
 

 

Editör: Murat Yalçın