Toplamda 16 KM atık su hattı 33 KM yağmur suyu hattı, 23 KM temiz su hattı, 93 KM iletişim hattı, derivasyon kanalı, bölünmüş asfalt yol, bordür ve kaldırım inşasını kapsamına alan altyapı yatırımlarında ilerleme günden güne artıyor.

Bölge içindeki 31. ve 10. Sokakta altyapı imalatları tamamlanarak dolgu malzemesi sonrası sıcak asfalt çalışması yapılıyor.

Çalışmaları her hafta düzenli olarak sahada kontrol eden Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “OSB’mizin 20 yıldır kullandığı düzensiz ve yetersiz altyapı çok yakın bir zamanda yerini modern ve her bakımdan yeterli bir altyapıya bırakacak. Yeşil OSB olma şartlarını günbegün yerine getiriyoruz. Planlamalarımıza göre Muradiye OSB, gelecek 2 sene içerisinde modern altyapısı, arıtma tesisi ile örnek bir OSB olacak. Yakında açılışını yapacağımız 155 adet dükkanımız ile de bu bölgeyi Sanayi Bölgesi olmanın yanında bir ticaret merkezi yapacağız. Bildiğiniz gibi, 155 dükkanın yarısı lansmandan hemen sonra, kalan yarısı 6 ay içinde satılmış, bu kaynakla altyapı inşaatına başlamıştık. Manisa’ya ve Muradiye OSB’mize değer katmak üzere çıktığımız tüm yollarda başarılı olduğumuzu görüyoruz.” Dedi.

Haziran ayı içerisinde açılış töreni yapılması planlanan dükkanlar ile Bölge’nin ticaret merkezi olarak da işlev göreceğinin altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “Modern bir sanayi alanı inşa ettik. İçinde gerek sanayinin gerek yanı başındaki yerleşim yerlerinin ihtiyacına cevap olacak birçok işletme faaliyet gösterecek.” Dedi.

 “Konutların OSB ile Doğrudan Temasını Keseceğiz.”

Sözlerine OSB’nin konutlarla arasındaki kuzey hattını anlatmakla devam eden Osman Kıvırcık, “Konut bölgesinin sanayinin bu denli yakınında yapılaşmasının getirdiği olumsuzlukları da düşünüyoruz. OSB’mizin kuzey hattına yaklaşık iki kilometre boyunca ıhlamur ormanı, ormanın OSB’ye yakın kısmına ise meslek lisesi, idari sosyal tesis alanı ve hizmet destek alanlarımıza inşa edeceğimiz yeni dükkanlarla ve ticaret alanlarımızdaki iş yerleri ile konutların OSB ile doğrudan temasını keseceğiz. Özellikle ıhlamur ormanı içinde kalacak yürüyüş yolu tamamen konutlardaki vatandaşlarımız için planlandı. Detayları ve projeyi çok yakında paylaşacağız.”

Gönüllü gençler Manisa'da gönüllerde taht kurdu Gönüllü gençler Manisa'da gönüllerde taht kurdu

Arıtma Tesisi Gediz Kenarına Planlanıyor!

 İmar planında OSB’nin kuzey batısında kalan bir alanda planlanan arıtma tesisinin Uzunburun genişleme alanının Muradiye OSB’ye dahil olması, gerek inşaat sürecinin gerekse arıtma tesisinin işletme aşamasında yakın bölgedeki vatandaşların olası sorunlarla karşılaşmaması düşünülerek Gediz nehri kenarında yapılması planlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 Mayıs ayında yayınladığı Gediz Havzası Eylem Planı da göz önünde bulundurularak tasarlanan projeye göre, Mevcut OSB alanı ve Uzunburun genişleme alanının atık suyu aynı arıtma tesisine yönlendirilecek.

Çevresel etkilerin en aza indirildiği bir organize sanayi bölgesi için çalıştıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “Bölge içinde planlanan arıtma tesisimizin Uzunburun genişleme alanımızın bölgemize dahil olması ile birlikte, her iki alanın da ihtiyacına cevap vermesi gerektiğini düşünerek Gediz’e en yakın konuma inşa etmek üzere çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Taslak projeye göre 25.000 metreküplük arıtma tesisi için planlanan yerin fizibilite ve proje çalışmaları sürüyor.

 

Editör: Ali Gözen