DoubleTreeby Hilton Manisa'da gerçekleştirilen Muradiye OSB Olağanüstü Genel Kurulu'na bölgedeki sanayicilerkatıldı. Genel Kurul sonrası Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geri dönüşüm firmalarına tehlikeli madde ve atık bulundurdukları için onay vermediklerini söyleyen Başkan Kıvırcık, bu şirketler için şehirden uzak bir bölgede yeni alanların oluşturulması gerektiğini söyledi. 

“TÜM KONULARIMIZI MASAYA YATIRDIK”
Başkan Kıvırcık, "Bugün, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nin Olağanüstü Genel Kurulu'nu gerçekleştirdik. 15 Şubat 2023 tarihinde ilk kez seçimli Genel Kurulumuzu yapmıştık. 15 Şubat'ta gerçekleştirdiğimiz Genel Kurul'da 'Kendi kendimizi yöneteceğiz ve kendi kararlarımızı kendimiz alacağız' demiştik. Muradiye OSB'nin genişleme alanları ile ilgili kararları tüm sanayicilerimizin de dâhil olduğu bir toplantıda sonuca bağladık. Tüm sorunlarımızı masaya yatırdık, tartıştık ve sonuca bağladık. İstediğimiz zaten bunu başarmaktı ve biz de Muradiye OSB olarak bunu hayata geçirdik. 15 Şubat 2023'teki toplantıda aldığımız kararın ne kadar isabetli olduğunu bu Genel Kurul'da görmüş olduk. Aldığımız tüm kararlar bölgemize hayırlı olsun." ifadesinde bulundu.

“BÖLGEMİZDEKİ PARSELLERİN YÜZDE 90'INI DOLU”
Muradiye OSB’nin her geçen gün gelişim gösterdiğini ifade eden Başkan Kıvırcık, "Muradiye OSB, 3 bin dönüm alan üzerine kurulmuş bir organize sanayi bölgesiydi. Genişleme alanımızla beraber 6 bin dönüme çıktık, bunun sonucunda da 2 katı bir büyüme gerçekleştirdik. Yeni genişleme alanımızdaki parselleri çok yakında tahsis etmeye başlayacağız, sanayicimize hayırlı olsun” dedi. 

Manisa'da taze bağ yaprağı alımları başladı! Kilosu ne kadar? Manisa'da taze bağ yaprağı alımları başladı! Kilosu ne kadar?

“SANAYİ BÖLGEMİZ 10 MİLYON METREKAREYE ÇIKACAK”
Başkan Kıvırcık, "Herhalde 2-3 sene içinde yeni bir genişleme etabı gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. O genişlemelerle birlikte sanayi bölgemiz 10 milyon metrekareye çıkacak. Geçen senenin Eylül ayında altyapı çalışmalarını başladık. Çok modern bir altyapı yapıyoruz. Sanayi bölgemize yaklaşık 400 milyon TL'yi bulacak bir yatırım yapıyoruz ama bunu yaparken de katılımcımızdan bir şey almadan, bölgemizin dinamiklerini harekete geçirerek yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki senenin bu zamanlarında bölgemizin altyapısı, üstyapısı, çevre düzenlemesi ve arıtma tesisi tamamlanmış olacak." dedi.

“YENİ GERİ DÖNÜŞÜM FİRMALARINA ve DEPO FAALİYETİNE ONAY VERMİYORUZ”
Başkan Kıvırcık, "Bölgemizde bulunan geri dönüşüm ve depo firmalarından geçmişte ruhsat alanlar var. Bunlar kazanılmış haktır. Yeni kurulmak isteyen geri dönüşüm ve depoculuk yapacak olan firmalara onay vermiyoruz. Bu karar, bugün genel kurulumuzca da onaylandı. Bu durum sadece Muradiye OSB ve Manisa OSB'nin sorunu değil; yerel yönetimlerle bir araya gelerek çözüm yolunu bulmamız gerekiyor. Özellikle tehlikeli atık işi yapan firmalara şehirden ve bölgelerden uzak yeni alanlar yapılması gerekiyor." diye konuştu.

“AÇILIŞ EYLÜL AYINDA OLACAK”
Hizmet destek alanlarımızdaki 155 adet dükkanın inşasını tamamladık. Bilindiği üzere geçen haftalarda açılış yapacaktık ama bölgemizde çıkan yangın nedeniyle açılışımızı ertelemek zorunda kaldık. Havaların da çok sıcak olması nedeniyle açılışımızı Eylül ayında yapacağız." diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Ali Gözen