Saruhanbey Camii'nde gerçekleştirilen etkileşimli söyleşi ve etkinlik programında çocuk edebiyatı alanında eserler kaleme alan Yazar Yaşar Koca çocuklarla buluştu. 

Nihal Candan tahliye edildi Nihal Candan tahliye edildi

TDV Yaz Okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; “Sevgili Çocuklar, öncelikle camimize hepiniz hoşgeldiniz. Camiler bizim ortak mekanlarımızdır. Biz camilerde sadece ibadet etmeyiz, aynı zamanda Kuran-ı Kerim’i okumak başta olmak üzere diğer bilgileri de öğreniriz. Camilerde arkadaşlarınızla birlikte güzel vakit geçirirken aynı zamanda büyüklerinizle birlikte ibadet etmeyi öğreniyorsunuz. Size emek veren hocalarınıza, bu programı hazırlayan mesai arkadaşlarımıza ve sizi bize emanet eden anne babalarınıza şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim sizi ve bütün evlatlarımızı dünya-ahiret göz aydınlığı olan hayırlı evlatlardan eylesin.” ifadelerini kullandı. 

Programda Yazar Koca "Merak, ilmin kovasıdır." cümlesinden hareketle bilmeceli bir masal ile çocuklarla etkileşimli söyleşi gerçekleştirdi. Masalda geçen bilmecelerin cevaplarını bilen çocuklara yazarın imzalı kitaplarının hediye edilmesiyle devam eden program, eğlenceli oyunlarla sona erdi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe, Köprübaşı İlçe Müftüsü Ali Refik Demirel ve TDV Yaz Okulu’nda eğitim gören 350 öğrenci katıldı.

Editör: Ali Gözen