Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde vatandaşların ihtiyaç duydukları projeleri  hayata geçiriyor. Ekipler, farklı farklı noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da bu kapsamda Kuşlubahçe Mahallesi girişinde yapılan peyzaj düzenlemelerini ve Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yapılan aydınlatma alt montaj çalışmalarını inceledi. İncelemelere, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, teknik personeller, Kuşlubahçe Mahalle Muhtarı Ramazan Vardar, Yeni Mahalle Muhtarı Hüseyin Özdemir, 2. Anafartalar Mahalle Muhtarı Nilüfer Özkan ve Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş de eşlik etti. Heyet, Kuşlubahçe Mahallesi girişinde Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan peyzaj çalışmalarını inceledi, ardından Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yapılan aydınlatma çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. 

8 Kilometrelik  Güzergahta Aydınlatma Çalışması Yapılıyor 

İncelemelerin ardından çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, “Gediz Kavşağından Anemon Otel Kavşağına kadar olan yaklaşık 8 kilometrelik güzergahta aydınlatma çalışmasına başladık. 3 haftadır burada önce altyapı çalışması, ankrajların betonlama işlemleri yapılıyordu. Cumartesi günü itibariyle de aydınlatma direklerinin alt tabanlarının montajlama işlemlerine başladık. Yaklaşık 20 gün içinde buradaki çalışmamızı tamamlayıp, Şubat ayı ortasında direklerimizi aktif etmeyi planlıyoruz. Burada 12 metrelik çift kollu direklerimiz ve refüjün geniş olduğu yerlerde de tek kollu aydınlatmalarımız sağlı-sollu olacak şekilde planlandı. Işıl ışıl bir Mimar Sinan Bulvarını Manisa’ya kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Muhtarlar Teşekkürlerini Dile Getirdi 

Kuşlubahçe Mahalle Muhtarı Ramazan Vardar, “Mahallemizde yaklaşık 15 gün önce çalışmalar başladı. Şubat ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor. Mimar Sinan Bulvarı, Kuşlubahçe’mizin Okul Caddesi prestij caddesi, mahallemize yakışır bir şekilde yapılmaktadır. Şahsım ve Kuşlubahçe sakinleri adına Belediye Başkanım Cengiz Ergün’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Yunusemre'nin borç tablosu belediye binasına asıldı Yunusemre'nin borç tablosu belediye binasına asıldı

Yeni Mahalle Muhtarı Hüseyin Özdemir, “Mimar Sinan Bulvarı’nda şehrimize yakışacak bir ışıklandırma çalışması yapılıyor. Bunun bilgisini aldık. Bunun yanı sıra Horozköy’de Şehit Hasan Kuzu Caddesi’nde de şehidimize yakışır bir çalışma yapıldı. Teşekkür ediyorum” dedi. 

2. Anafartalar Mahalle Muhtarı Nilüfer Özkan, “Büyükşehir Belediyemiz, Mimar Sinan Bulvarı’nda çok güzel bir şekilde ışıklandırma çalışmaları yapıyor. Belediyemizle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz, teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş, “Büyükşehir Belediyesi’nde başta Başkan Cengiz Ergün olmak üzere ışıklandırma çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma oluyor, Mimar Sinan Bulvarı şehrimize yakışan bir hal alacak. Aynı zamanda karanlık kalan yerler aydınlatılmış olacak. Görseli çok güzel olacak ama, bunun öncesinde bir kadın muhtar olarak şuna dikkat çekmek istiyorum. Özellikle suçların işlendiği, tacizlerin ve diğer olumsuzlukların yaşandığı yerler, hep karanlık sokaklar. Tabi ki buraları çok karanlık değil ama, işe giden kadın arkadaşlar çocuklarımızın da güvenli alanlarda yol çizmeleri gerçekten çok önemli olacak. Çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

  

Editör: Ali Gözen