Manisalı judocu Mehmet Emin Çolakçivi Türkiye ikincisi Manisalı judocu Mehmet Emin Çolakçivi Türkiye ikincisi

Ahmet ÜNSAL/Manisa

 17 Ülkeden erkek ve kadın olmak üzere toplamda 495 sporcunun yer aldığı U17 Avrupa Sutopu şampiyonası yakıcı ve kavurucu sıcağa rağmen sporcular tüm eforlarını kazanmak adına ortaya koydular.

Su Topu Federasyonu ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda başlayan Su Topu Avrupa şampiyonasını tribünlerde izleyenler takımlarına destek vermek için tüm enerjilerini harcadılar..

Gündüz yapılan maçlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi,İzmir Daltonlar kulübü,Galatasaray kulübü,ODTÜ sporcularından oluşan Milli takım ilk gün yapılan maçta rakibi Ukrayna’yı Selin,Hamiyet,Zeynep,Derin,İzem ve Dilara’nın attığı sayılarla 19-5 yenerek ilk maçı farklı kazanmasını bildi.

Günün diğer maçında ise Biritanya rakibi İrlanda’yı 21-3 yenerek günün en skorer galibiyetini elde etti.Avrupa Sutopu şampiyonasını Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Mete Erol, Manisa Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Öztürk ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve Tarım ve İl Müdürü Metin Öztürk izledi.

17 Ülkeden 495 sporcunun yer aldığı Avrupa şampiyonasına Kadınlarda Türkiye, Macaristan, İtalya, İspanya, Hırvatistan, Yunanistan, Hollanda, Fransa, İsrail, Slovakya, Malta, Romanya, İsviçre, Sırbistan, Ukrayna, İrlanda, İngiltere yer alıyor.Kadınlarda katılan sporcu sayısının 255 olduğu açıklandı. 

Erkeklerde ise Türkiye, Macaristan, İtalya, İspanya, Hırvatistan, Yunanistan, Hollanda, Fransa, Polonya,  Malta, Romanya, Almanya, Sırbistan, Ukrayna, Karadağ ve Gürcistan yer alıyor.

Editör: Ali Gözen